Näyttely: Sophia Ehrnrooth

Fri 4.5.2018 – 3.6.2018Art Hall

Free entrance

Vapaa pääsy

p. 040 730 9273

Sophia Ehrnrooth: Unelma Mestaruudesta

Helsinkiläinen visuaalinen taiteilija Sophia Ehrnrooth on seurannut juniorijalkapalloilua vuodesta 2013 lähtien. Hänen oman poikansa omistautuminen ja intohimo inspiroivat Ehrnroothia sukeltamaan itselleen entuudestaan tuntemattomalle alueelle jalkapallokenttien maailmaan.
 
”Inspiroiduin futiksen värikylläisyydestä, voitoista ja pettymyksistä, sekä kuuluisuuden ja voittamisen suuresta unelmasta. Kysymys on vahvasta draamasta nuoren elämässä ja taiteilijalle se on kiehtova tutkimuskohde”, sanoo Ehrnrooth ja jatkaa: “Kulttuuri ja urheilu ovat myös perinteisesti pidetty erillään toisistaan. Halusin näyttelyn myötä tutkia miten urheilun ja taiteen maailmat voitaisiin yhdistää.” 
 
Näyttelyn keskiössä on videoinstallaatio, jossa lempijoukkueensa paitoihin pukeutuneet nuoret pojat luettelevat kilpaa ulkoa muistamiaan ammattilaisjalkapalloilijoita. Kukin poika muistaa yli 200 nimeä. Teos pysäyttää poikien hartaan keskittymisen ja vakavuuden edessä.
 
Valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 1990 helsinkiläinen Sophia Ehrnrooth on työskennellyt monipuolisesti niin maalauksen, valokuvauksen, mediataiteen kuin elokuvankin kentällä. Idea jalkapalloaiheisesta näyttelystä syntyi vuonna 2014 ja huhtikuussa 2015 Unelma Mestaruudesta avautui Helsingin keskustassa Lasipalatsin näyttelytilassa. Näyttely ja videoinstallaatio on ollut esillä myös Sarajevon historiallisessa museossa 2015 sekä Rooman Ex- Pastificio Cereressä 2018. 
 

All events