Näyttely: Hanneriina Moisseinen

Fri 30.1.2015 – 22.2.2015Corner

Taidehalli: 040 730 9273

Ensimmäisen Å-festin (sarjakuvafestivaali Porvoossa) kutsutaiteilija on Hanneriina Moisseinen (s.1978). Moisseinen on laaja-alainen taiteilija, joka sarjakuvien lisäksi toteuttaa itseään myös laulamalla sekä tekemällä animaatioelokuvia. 

Moisseisen uusin sarjakuvateos teos Isä (2013) oli yksi viime vuoden Sarjakuva-Finlandia -ehdokkaista. Teoksen syntyä on seurattu Selma Vilhusen dokumenttielokuvassa Laulu (2014), joka esitetään Å-festin yhteydessä Porvoossa Bio Rexissä 14.helmikuuta klo 18. Moisseisen teoksia on ollut esillä esimerkiksi Kiasmassa ja Mäntän kuvataideviikoilla sekä useissa taidegallerioissa ja museoissa yhteensä noin viidessätoissa eri maassa. 
 
Galleria Kulman näyttely koostuu taiteilijan uusista tai muuten ennen näkemättömistä teoksista. Näyttelyn kaikki teokset sisältävät ajatuksen lähtemisestä, toisaalta monet sen teoksista myös sivuavat kuoleman teemaa, kuten kymmensivuinen sarjakuva Surumarssi, jonka tarina sijoittuu jatkosodan rintamalle Karjalaan. 
 
Näyttelytilassa Eero Grundströmin saman niminen äänitaideteos kertoo saman tarinan äänimaisemina ja musiikkina. Kantele soi ja pommit jyskävät taustalla, välillä soivat väärinpäin käännetyt haitarisävelmät sekä laulu. 
 
Näyttelyn teokset on toteutettu osana Anne-Mari Kivimäen Suistamo-perinnelaboratoriota, joka on hänen taiteellinen tohtorintutkintonsa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin laitokselle. Näyttelyssä nähtävä sarjakuva on Hanneriina Moisseisen neljännen sarjakuvakirjan alkukohtaus. Kirja julkaistaan vuonna 2016.
 
Taiteilijatapaaminen lauantaina 14.2 klo 17-18.
 
Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Karjalan Sivistysseura sekä Aalto-yliopisto. 
 
Lisätietoa taiteilijasta:www.cargocollective.com/moisseinen
 
 
 

All events