Klassikot: Cantores Minores, Suomalainen barokkiorkesteri

Thu 2.11.2017 19:00Avanti Hall

27,50€, ennakko-osta

Art Factory Info:
+358 10 231 8200.

Johann Sebastian Bachin upea h-molli -messu Cantores Minores poikakuoron ja Suomalaisen barokkiorkesterin sekä loistavien solistien, Helena Juntunen , Monica Groop, Niall Chorell ja Tommi Hakala, esittämänä on konserttisyksyn merkkitapauksia. Kapellimestarina on Hannu Norjanen.

Bachin suurten teosten, passioiden, oratorioiden ja messujen, esittämisestä on vuosikymmenten aikan vakiintunut Cantores Minores -kuorolle vankka perinne. "Poikakuorolle Bachin musiikki on keskeinen osa ohjelmistoa, ja pojat kasvavat Bachin musiikin myötä. Pojille Bach tuntuu olevan se ykkönen ja h-molli-messu se paras biisi", toteaa kapellimestari Hannu Norjanen.

Sopraano Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälistä uraa tekevistä nuorista laulajistamme. Hänen taipuisa sopraanonsa herättää ihastusta raikkaudellaan ja hänen fraseeraustaan kiitetään ilmeikkääksi ja luontevaksi. Suomessa Juntusen ura käynnistyi monista kilpailuvoitoista, tärkeimpänä Lappeenrannan laulukilpailun voitto 2002.

Mezzosopraano Monica Grooop on esiintynyt tunnetuissa ooppera- ja konserttitaloissa ympäri maailmaa. Monipuolisella urallaan Groop on yhdistänyt barokkimusiikin, oopperan, resitaalit, sinfonia - ja kamarimusiikin sekä laajasti tunnustusta saaneen levytuotannon, joka sisältää yli 80 levyä.
Groop on toiminut Sibelius-Akatemian laulumusiikin professorina ja pitää säännöllisesti mestariluokkia.
Vuonna 2016 Monica Groop perusti Pellingin musiikkipäivät.

Tenori Niall Chorell on esiintynyt oratoriosolistina ja konserttilaulajana. Hänen ohjelmistonsa käsittää myös oopperarooleja. Kilpailumenestystä on karttunut muun muassa Lappeenrannan laulukilpailussa (II sija 2002) ja Lohjan tenorikilpailussa (I sija 2001). Cantores Minores kuoron solistina Niall Chorell laulaa nyt ensimmäistä kertaa.

Baritoni Tommi Hakala kuuluu maamme eturivin laulajiin. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi voitettuaan toisena suomalaisena arvostetun BBC Singer of the World -kilpailun vuonna 2003.
Hakala on esiintynyt useimmilla maailman johtavilla oopperalavoilla, kuten New Yorkin Metropolitan-oopperassa.
Vuodesta 2008 hän on kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan. Kotimaassa häntä on kuultu Kansallisoopperan lisäksi muun muassa Savonlinna Oopperajuhlilla. Oopperaroolien lisäksi hän on toiminut lukuisien lied- ja orkesterikonserttien solistina.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on lähes kolmikymmenvuotisen historiansa aikana esiintynyt monien merkittävien kuorojen, konserttimestareiden ja solistien kanssa. Suomalainen barokkiorkesteri esiintyy säännöllisesti Helsingissä Ritarihuoneen residenssisarjan konserteissaan, mutta myös laajasti ympäri Suomea sekä ulkomailla.

Cantores Minores -kuoron taiteellinen johtaja, kapellimestari Hannu Norjanen on työskennellyt monipuolisesti urkurina, kuoronjohtajana ja kapellimestarina jo opiskeluajoistaan lähtien. Hannu Norjanen on vieraillut johtamassa lähes kaikkia maamme kaupunginorkestereita. Hän on toiminut kapellimestarina myös Suomen Kansallisoopperassa.

Hannu Norjanen on johtanut Tapiolan kamarikuoroa vuodesta 1998 lähtien. Lisäksi hän on Cappella- kamariorkesterin sekä Urkuyö jaa aaria- festivaalien taiteellinen johtaja sekä toimii musiikinjohdon opettajana Sibelius-Akatemiassa.

Konsertin kesto 2h 15 min (sis. väliajan)

Liput 27,50 €
Ennakkoon 22,50 €, etu voimassa 2.10.2017 saakka

All events
Next event

Restaurant Vitriini

Pre-order catering