Näyttely: Kalle Turakka Purhonen & Pauliina Turakka Purhonen

Pe 8.6.2018 – 5.8.2018Kulma

Vapaa pääsy

Vapaa pääsy

Huom!
27.7. suljettu
28.7. suljettu

p. 040 730 9273

Kalle Turakka Purhonen & Pauliina Turakka Purhonen: Matkalla Porvooseen ja perillä

 
Kalle Turakka Purhonen - Porvoon kävelyretki
 
Olen koko ikäni mennyt Porvoon ja Helsingin väliä, pääasiassa bussilla tai autolla, mutta myös polkupyörällä ja kävellenkin.  Heinäkuussa 2015 toteutin ”Porvoon kävelyretken” ja kävelin tuon n. 50 km:n matkan kuuden päivän aikana. Koetin edetä mahdollisimman hitaasti: lueskelin tienpientareilla ja yövyin maastossa, kavereitten luona ja B&B:ssä. Joka päivä viivyin useamman tunnin yhdessä paikassa ja maalasin siitä maiseman. Maisemamaalaus toisaalta auttoi minua etenemään hitaammin, toisaalta hidas kävelyretkeni mahdollisti perusteellisemman viipyilyn niiden maisemien äärellä, jotka ovat satoja kertoja hujahtaneet ohitseni bussin ikkunassa.
 
Porvooseen, kuten moniin muihinkin paikkoihin, pääsee Helsingistä nopeasti moottoritietä pitkin tai vähän hitaammin kaunista vanhaa tietä. Kävelyretkeni kulki tietenkin pitkin vanhaa tietä, joka tarkemmin määrittelemättömänä käsitteenä oli myös kuvien aihe.
 
 
Pauliina Turakka Purhonen
 
Puutarhassa 2014
 
Maalasin anoppini terassilla Porvoon Veckjärvellä kesällä vuonna 2014. Oli kovasti kuuma. Tarkoitukseni oli tehdä iso maalaus isolle pohjalle, mutta aloittelin kokeeksi kaikelle sille sälälle jota ulkohuoneista löytyi: erilaisille ja -kuntoisille levyn kappaleille ja laudanpätkille. Maalaus jäikin sitten täksi tilkkutäkiksi.
 
Valssi puutarhassa, 2015
 
Video kuvattiin samassa puutarhassa keväällä 2015. Tanssipartnerini tein appiukkoni muistoksi. Tällä hetkellä hän on kaksinkertaisesti estynyt saapumaan paikalle, on sekä taivaissa että Valtion kokoelmissa. Dokumentti tanssista kuitenkin jäi.
 
Perhejuhla, 2014
 
Joskus juhlan aihe on apea, kokoonnutaan sen ympärille joka puuttuu, tai tuetaan kaikessa hiljaisuudessa, sen kummemmin miettimättä, raskasta asiaa. Ollaan kuitenkin yhdessä.
 
 
 
 

 

Kaikki tapahtumat