Rock 'N' Roll Festarit!

La 1.9.2018 19:00Tehdassali

25 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Syksy lähtee käyntiin Rock 'N' Roll meiningillä!

Tehdassalissa esiintyy Whistle Bait, Mr Breathless ja Jo' Buddy & Down Home King III. Salissa myös baari auki joten tapahtuma on K-18. Lippuja ennakkoon ja ovelta!

Whistle Bait


Kuusimiehinen Whistle Bait on esiintynyt ja levyttänyt jo vuodesta 1984 eikä loppua näy. Bändin tyyli on eri musalajien sekamelskaa – musiikissa kuuluu niin 50-luvun amerikkalainen rock, 60-luvun pop kuin muukin hauskanpitoon kuuluva elementti.
 
Kaikki alkoi, kun Vesa Haaja, Vesa Tynkkynen, Juha Tynkkynen  Marko Mäkelä yhdistivät voimansa 1984 keväällä ja perustivat yhtyeen, joka pian sai nimekseen Whistle Bait. 30 vuotta myöhemmin yhtye on edelleen voimissaan, joskin kokoonpano on elänyt matkan varrella. Nykyinen WB on: Vesa Haaja (joka tunnetaan myös Agents-yhtyeen laulajana vuodesta 2008), Vesa Tynkkynen, Juha Tynkkynen, Kim Drockila, Juho Hurskainen sekä Lasse Sirkko. Yhtye on levyttänyt useita pitkäsoittoja vuosien mittaan, ja sinkkulohkaisut kuten Honeysuckle Jump, One Step Further  ja Time Will Tell ovat tuoneet bändiä tutuksi rokkimaailman ulkopuolellekin.
 
Normaalien keikkojen ohella WB on hakenut myös vaihtelua erikoisseteistä, kuten rockin kuninkaalle tehdystä tribuutista, jossa Whistle Bait soittaa lähinnä Elvis Presleyn 60-luvun tuntemattomampia elokuvasävelmiä, kunnioittaen kuninkaan musiikkia, eikä potkupukuja. Lisäksi bändi on ehtinyt myös säestämään erinäisiä ulkomaan eläviä, mm. legendaarisia Ronnie Dawsonia (r.i.p.) ja Wanda Jacksonia.
Mitä Whistle Bait sitten tarjoaa tänään? Keikoillaan WB esittää sekä omaa materiaaliaan että laajaa läpileikkausta 50/60-lukujen taitteen rockista nykypäivään mustine Larry Williams -vivahteineen, kavahtamatta lainkaan kumia, go-go:ta, buugaloota ja muuta ”hörskönmörskön” meininkiä. Sanalla sanoen meiningin nimenä on ”Beat-o-tronic”. WB:n jo kolmelle vuosikymmennelle ulottunut tarina jatkuu niin kauan kuin keikka-auto, kamat ja äijien sekä fyysinen että henkinen kunto kestävät. 
 
Whistle Bait on:
Vesa Haaja – laulu ja komppikitara, perkussio
Vesa Tynkkynen  – soolokitara
Juha Tynkkynen – rummut
Kim Drockila – koskettimet ja taustalaulu
Juho Hurskainen – saksofoni ja taustalaulu
Lasse Sirkko – basso ja taustalaulu
 

MR Breathless
-AINUTLAATUISTA SUOMESSA

Suomen ainoa rock'n'roll-pianisti-laulaja Mr Breathless (Marko Julkunen) on viihdyttänyt suomalaisia jo vuodesta 1989. 
Mr Breathlessin vauhdikas Jerry Lee lewis -tyylinen rock'n'roll pianoshow on kattava läpileikkaus Great Balls Of Firesta Extrapalloon. Hän esiintyy sekä suomeksi että englanniksi. Mr Breathless aloitti esiintymiset vuonna 1989. Hän voitti Helsingin rock-kuninkuuden elokuussa 1994. 
 
Soolokeikkojen lisäksi Mr Breathless keikkailee muun muassa Esa Pulliainen C-Combon kanssa.
 

Jo' Buddy & Down Home King III

Vuodesta 2004 jo satojen hypnoottisten kotimaan keikkojensa lisäksi, mm. USA:ssa & Euroopassa menestyksekkäästi viimevuosina vierailleen "tehoduo" Jo' Buddy & Down Home King III:n musiikkillinen anti on runsas ja tänäpäivänä poikkeuksellisen herkullinen Roots keitos. Se on kypsennetty tuoreista raaka-aineista kuten; Swamp Boogie, Down Home Blues, New Orleans R&B, Swing, Zydeco, Country, Ragtime, Rockabilly, Rock & Roll, Gospel, Soul, Balladit, tavalla, joka edustaa vitaalisuudessan ja 100% omavaraisuudessaan täysin maailmanluokkaa.
 
Juuri 15:tta vuottaan keikkaileva kokoopano on julkaissut vuodesta 2006 kolme pitkäsoittoalbumia ja kaksi vinyylisingleä sekä esiintyy 4:llä raidalla Jo' Buddy:n 30-vuotista keikkataivalta juhlivalla "Inside Out"-cd/lp albumilla. Nuo kaikki levyt ovat saaneet erinomaisen vastaanoton myös kansainvälisesti sekä kriitikoilta että radiotoimittajilta. Namä bändin kokemusrikkaat vuodet ovat hioneet 
kokoonpanon soundista välittömästi tunnistettavan, jonka kaltaista ei muulla tänäpäivänä muualla kuule. Lisäksi tehokaksikko esiintyy legendaarisen USA:laisen pianisti-laulaja Gene Taylor:in (ex-Canned Heat, ex-The Fabulous Thunderbirds) "Roadhouse Memories"- cd/lp:llä (Bluelight) 2013.
 
Juuri Finnish Blues Awards Elämäntyöpalkinnon vastaanottanut  sekä
the International  Blues Hall of Fame:en vuonna 2016 valittu pitkänlinjan rootsmusiikin monitaituri Jo' Buddy (52) laulaa sielukkaasti, louhien samanaikaisesti matalalle viritetyllä kitarallaan rytmiä, sooloa ja bassoa, hänen "taustabändinsä" rumpali/lyömäsoittajawelho Down Home King III:n (36) 
loihtiessa ilmoille vastustamattoman irtonaista rämebeatiaan... siis heitä on vain kaksi ja vieläpä 16-vuoden ikäerostaan huolimatta/ansiosta, he kuulostavat suvereenisti täydeltä bändiltä.
 
Bändin ulosanti on maanläheisen fonkya, hypnoottisen rouheaa, rockaavan herkkää, hyödyntäen inspiroivan luovasti wanhempaa ja uudempaa USA:n Syvän Etelän mielialaa kohottavaa perinnemusaa 1900-luvun alusta, tähän päivään. Heidän ainutlaatuisen vapautunut rytminkäsittelytapansa saa nopeasti vipinää tanssilattialla, vieden kuulijansa transsiin! Koe kahden sukupolven hedelmällinen kohtaaminen!
 
Jo' Buddy: laulu, sähkökitara
Down Home King III: rummut, lyömäsoittimet, taustalaulu
 
Jo' Buddy & Down Home King III: Ram-Bam Records Discography
"Grits & Rattles" -CD albumi (RAM 004) v. 2006
"Whole Lotta Things To Do"-CD albumi (RAM 005) v. 2008
"Everything´s Gonna Be Alright!" - CD/LP albumi (RAM 006) v. 2010 
"Elevator Boogie" - 45 rpm vinyylisingle (RAM45S 061) v. 2010
"Jo' Buddy´s Rockin' 45" - 45 rpm vinyylisingle (RAM45S 071) v. 2011
"Inside Out" - CD/LP-album feat. Down Home King III…(RAM 007) v. 2013
Jo’ Buddy’s Trio Riot: ”Roll This!” -EP (RAMEP 009) v.2016
 
Tapahuman aikana baari auki sekä vintage vaatteiden ja tavaroiden myyntiä ja Goofin' Recordsin levymyyntiä.
 
Tapahtuma on K-18.
 

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat