Kari Kärkkäinen: Uskomuksia 2

Pe 5.4.2019 – 28.4.2019Taidehalli

Vapaa pääsy

5.4.-28.4.

Ilmainen sisäänpääsy
p. 0407309273

Kuvanveistäjä Kari Kärkkäinen (s.1962, Sonkajärvi.) teki ensimmäisen Uskomuksia näyttelynsä Huuto Galleriaan 2016. Inspiroijana oli Risto Pulkkisen Suomalainen kansanusko -kirja (Gaudeamus 2014). Kärkkäinen on aina ollut kiinnostunut uskomuksista ja hän kuuli usein nuoruudessaan noita huuhaalta kuulostavia puheita. Mutta kuten Pulkkinenkin kirjassaan toteaa ”Muinainen metsästäjä ei uskonut, että metsässä vaikutti metsänhaltija, vaan hän tiesi, että siellä on metsänhaltija”. Näin uskomuksetkin ovat aikaan sidottuja ja tämän hetken tieto on huomispäivän uskomus.

Tulevassa näyttelyssä Kari Kärkkäinen jatkaa teemaa uusilla teoksilla. Niissä hän ottaa kantaa aikamme uskomuksiin.

Puu on eri lajiominaisuuksineen Kärkkäisen ideoille ja työskentelytavalle luontevin materiaali. Usein hän liittää teokseen muitakin materiaaleja ja tekee pintakäsittelyn. Hän rakentaa veistokset luonnoksen mukaan, joko veistäen kokopuusta tai liimatusta teosaihiosta.

Kärkkäisen tyyliä voisi nimetä sarjakuvasurrealismiksi ja eräänä vaikuttajana voisin nimetä Benito Jacovittin Cocco Bill -sarjakuvat, jonka yllätyksellisistä hahmoista hän nauttii suuresti. Yllätyksellisyyttä Kärkkäinen hakee myös omista teoksistaan.

 

Kaikki tapahtumat