Klassikot: Suomalainen barokkiorkesteri

To 11.9.2014 19:00Avanti-sali

27,50 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Vivaldissimo - Vivaldin Vuodenajat ja aarioita     

Suomalainen barokkiorkesteri
Antti Tikkanen, johtaa ja viulusolisti
Mari Palo, sopraano
Teppo Lampela, kontratenori

kesto 2h 15min, sis. väliajan

Sarjalippu neljään Taidetehtaan Klassikot -konserttiin

Tämä konsertti on osa Taidetehtaan Klassikot -sarjaa. Osta sarjalippu neljään konserttiin hintaan 78,50 € tai liput yksittäin 27,50 €. Liput myynnissä 16.6. alkaen Taidetehtaan Info ja Lippupiste.

Sarjalipun edut ja sarjan tukijat

Suomalainen barokkiorkesteri

25-vuotisjuhlaansa vuonna 2014 viettävä Suomalainen barokkiorkesteri tunnetaan elävästä ja ennakkoluulottomasta tavastaan esittää mitä tahansa periodisoittimille kirjoitettua musiikkia. Orkesterin repertuaari nojaa vahvasti barokkiin ja yltää aina varhaisromantiikkaan saakka, mutta sisältää myös uutta, useimmiten orkesterille itselleen kirjoitettua musiikkia.

Orkesteri on tehnyt useita palkittuja levytyksiä Ondine- ja Alba-levymerkeille. Uusimman projektin, Sirkka-Liisa Kaakisen ideoiman Graupnerin tuotantoa esittelevän levyparin ensilevy ilmestyi syksyllä 2013.

Suomalaisen barokkiorkesterin uutena taiteellisena johtajana aloitti vuoden 2014 alussa viulisti Antti Tikkanen. Johtajanvaihdoksen myötä uusia näkökulmia orkesterisoittoon haetaan entistä enemmän myös kollektiivisen työskentelyn kautta.

Antti Tikkanen

Antti Tikkanen esiintyy solistina ja kamarimuusikkona sekä on jousikvartetti Meta4in jäsen. Paitsi Suomessa Meta4 -kvartetti esiintyy säännöllisesti ympäri Eurooppaa. Solistina Antti Tikkanen on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden kanssa johtajinaan mm. Paavo Berglund, Juha Kangas, Sakari Oramo sekä Osmo Vänskä.

Mari Palo

Lappeenrannan laulukilpailussa 1999 Palo sai kolmannen palkinnon sekä Yleisradion erikoispalkinnon ja vuonna 2001 hän tuli toiseksi Merikanto -laulukilpailussa. Mari Palo on konsertoinut useimpien suomalaisorkestereiden solistina mm. Esa-Pekka Salosen, Leif Segerstamin, Mikko Franckin ja Juha Kankaan johdolla. Kotimaan lisäksi Palo on konsertoinut Tanskassa, Ranskassa, Belgiassa, Japanissa, Unkarissa ja Englannissa sekä orkesterin solistina että liedlaulajana.
Suomen Kansallisoopperassa Palo on vieraillut säännöllisesti vuodesta 1999.

Teppo Lampela

Teppo Lampela on esiintynyt lukuisten kuorojen sekä maamme merkittävimpien orkestereiden solistina. Hänen laajaan alttosolisti-repertoaariinsa kuuluvat kaikki merkittävimmät kirkkomusiikkiteokset. Muita merkittäviä soolotehtäviä Lampelalla on ollut mm. Purcellin The Fairy Queenissä sekä useissa varhaisbarokin kantaateissa. Hänen vokaalinen lahjakkuutensa ja musikaalisuutensa on tehnyt hänestä myös kysytyn äänenkäytön, ääni-ilmaisun sekä yhtyelaulun opettajan ja hän on antanut äänensä monille animaatiofilmeille Yleisradion filmipalvelussa.

Kesto: 2h 15min

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat