Avanti! Suvisoitto

27.6.2013–30.6.2013

17,50-27,50 €

27.6. Festivaalin avajaistapahtuma Aleksanterinaukiolla klo 17. Vapaa pääsy.

Taidetehtaan info:
puh. 010 231 8200

Osta lippu

Avantin XXVIII Suvisoiton ohjelmassa ensirakkauksia

Vuonna 2012 säveltaiteen valtionpalkinnon saanut säveltäjä Jukka Tiensuu on suunnitellut kokonaisuuden, jossa yhdistyvät hänen tavaramerkikseen muodostunut avoin uteliaisuus sekä vankka musiikinhistoriallinen tuntemus. Hän kuvaa ohjelmasisältöä seuraavasti:

”Veijarimaisten lähtölaukausten ja festivaalin päättävän "Kaikkien kolmen Amerikan suurimman säveltäjän" räiskyvän sinfonian väliin mahtuu lukuisia käsinpoimittuja helmiä viideltä vuosisadalta. Festivaali luottaa Avantin syntysanoihin, "Lähtökohta on itse musiikki".

Luvassa on suuria tunteita, huumoria, eksotiikkaa, jazzia, balettia, uutta, vanhaa, löytöretkiä, nostalgiaa, hiottua, improvisoitua, pioneereja, klassikoita, hiljentymistä, räiskyntää, vauhtia, vaaroja, puhdasta, rikasta, rauhaa ja rakkautta.

Ohjelmasta löytää vaivatta vanhoja ystäviä, mutta uusiinkin tuttavuuksiin on helppo rakastua. Suvisoiton perinteitä noudattaen taiteellinen suunnittelija laittaa myös itsensä täysillä likoon.”

Avantin vieraiksi saapuvat kapellimestarit Susanna Mälkki, Ulrich Pöhl ja Dima Slobodeniouk, viulisti Irvine Arditti, sopraanot Anu Komsi ja Sirkka Lampimäki sekä kontratenori Teppo Lampela. Myös festivaalin taiteellinen suunnittelija on vahvasti mukana niin esiintyvänä taiteilijana kuin säveltäjänäkin.

XXVIII Suvisoitto soi ensimmäistä kertaa ainoastaan Taidetehtaalla. Viime vuonna valmistunut konserttitalo antaa upeat puitteet festivaalille. Festivaali avataan Taidetehtaan edessä sijaitsevalla Aleksanterinaukiolla, orkesterikonsertit kuullaan Avantin nimikkosalissa ja kamarikonsertit Tehdassalissa.

Festivaalin päätukijoita ovat Porvoon kaupunki, NesteOil ja OPM.

Katso Suvisoiton koko ohjelma www.avantimusic.fi

Esitykset ja liput

Kaikki tapahtumat