Klassikot: Brahms Requiem

To 2.4.2015 19:30Avanti-sali

27,50 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem, Saksalainen sielunmessu op. 45

Lohjan kaupunginorkesteri
Uusimaa - kuoro
Eric-Olof Söderström kuoron valmennus
Tuuli Takala, sopraano
Juha Kotilainen, baritoni
Esa Heikkilä, kapellimestari

Requiem - teosesittely

Brahmsin Ein deutsches Requiem op. 45 on sävelletty sopraanolle, baritonille, kuorolle ja orkesterille. Teoksen kantaesitys oli Bremenin tuomiokirkossa pitkänäperjantaina 1868.  Lopullisessa muodossaan se esitettiin vuonna 1869 ja siitä tuli Brahmsin lopullinen läpimurtoteos. Saksankielistä sielunmessua esitettiin ensimmäisen kymmenen vuoden aikana jo pelkästään saksankielisissä maissa yli sata kertaa, ja se kuuluu yhä musiikinhistorian suosituimpiin suuriin kuoroteoksiin.

Saksalainen sielunmessu on siinä mielessä poikkeuksellinen teos, että se ei perustu latinan-kieliseen tekstiin vaan saksankielisiin Martti Lutherin kääntämiin raamatunkohtiin.

Vaikka teos on nimeltään sielunmessu, se ei ole perinteistä hautajaismusiikkia, vaan käsittelee ajatuksia kuolemasta ja on luotu enemmänkin elävien lohduksi.

Uusimaa-kuoro

perustettiin Lohjan Orkesterin toiveesta. Uusimaa-kuoron perustaja ja taiteellinen johtaja on kapellimestari Eric-Olof Söderström.

Uusimaa-kuorossa laulaa kokeneita, osaavia laulajia. Monet ovat olleet mukana mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa ja monissa muissa huippukuoroissa. Kuoron sointi-ihanne on ns. täysijänteinen laulutapa yhdistettynä italialaiseen bel cantoon. Kuoron toiminta on produktio- kohtaista.

Lohjan kaupunginorkesteri

on perustettu vuonna 1964. Vuoden 1971 alusta Lohjan ja Lohjan kunnan toimesta perustetun Lohjan musiikkiopiston yhteydessä tuli myös orkesteri em. kuntien ylläpitämäksi. Vuonna 1986 orkesteri sai ensimmäiset vakinaiset äänenjohtajat. Näin orkesteri kohosi myös ns. runko-orkestereiden ryhmään ja hyväksyttiin opetusministeriön harkinnanvaraisen valtion-avun piiriin. Vuoden 1993 alusta orkesteri pääsi lakisääteisen valtionavun piiriin, mikä kymmenkertaisti valtionavun määrän.

Merkittävä muutos orkesterin toimintaedellytyksiin tapahtui tammikuussa 1983, kun orkesteri pääsi muuttamaan vastavalmistuneeseen Laurentius-saliin. Keväällä 1999 Lohjan Orkesterin nimi muuttui Lohjan kaupunginorkesteriksi.

Lohjan kaupunginorkesterin esittämä ohjelmisto on monipuolinen. Kausittain ohjelma sisältää kamari-, viihde-, kirkko- ja lasten- ja nuortenmusiikkia. Sinfoniat, suuret vokaaliteokset ja oopperamusiikki kuuluvat myös olennaisesti orkesterin ohjelmistoon.

Lohjan kaupunginorkesteri on vuosittain yhteistyössä suomalaisten huippukuorojen ja solistien kanssa.

Orkesterin voimavara on myös sen nuorekas, innostunut ja laaja soittajisto, josta voidaan juohevasti muodostaa kamariorkesteri, jousi- ja puhallinkvintetit, viihde- tai suuri sinfonia-orkesteri. Lohjan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana toimii Esa Heikkilä.

Sarjalippu neljään Taidetehtaan Klassikot -konserttiin

Tämä konsertti on osa Taidetehtaan Klassikot -sarjaa. Osta sarjalippu neljään konserttiin hintaan 78,50 € tai liput yksittäin 27,50 €, uutuutena  Bistro Sinne Show & Dinner -lippu 67 €. Liput myynnissä 10.12. alkaen Taidetehtaan Info ja Lippupiste.

Sarjalipun edut ja sarjan tukijat

Kuvat: Jouni Harala (Tuuli Takala)

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat