Klassikot: Sibelius & pelimannit

To 22.10.2015 19:00Avanti-sali

27,50 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Sibelius & pelimannit

Kaustislaista pelimannimusiikkia runolaululla ryyditettynä sekä Sibeliuksen viulukonsertto. Viulussa Pekka Kuusisto, Aili, Alina, Esko ja Mauno Järvelä, runolaulaja Ilona Korhonen, orkesterina Tapiola Sinfonietta.

Pekka Kuusisto, viulisti-johtaja
Aili, Alina, Esko ja Mauno Järvelä
Ilona Korhonen, runolaulu

Kaustislaista pelimannimusiikkia & Sibeliuksen viulukonsertto

Nordgren: Pelimannimuotokuvia / Spelmansporträtt
Trad./ Korhonen: Runolaulua / Runosång
Sibelius: Viulukonsertto / Violinkonsert

Sarjalippu neljään Taidetehtaan Klassikot -konserttiin

Tämä konsertti on osa Taidetehtaan Klassikot -sarjaa. Osta sarjalippu neljään konserttiin hintaan 78,50 € tai liput yksittäin 27,50 €. Liput myynnissä Taidetehtaan Info ja Lippupiste.

Sarjalipun edut ja sarjan tukijat

Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfonietta on 1987 perustettu Espoon kaupunginorkesteri, jonka nimi yhdistetään tinkimättömään laatuun ja jokaisen muusikon ratkaisevaan rooliin. 41 muusikosta koostuvan orkesterin ominta aluetta on wieniläisklassinen ohjelmisto. Tärkeässä roolissa ovat myös 1900-luvun modernit klassikot ja uuden musiikin kantaesitykset. Ohjelmistossa on myös lastenmusiikkia, kamarimusiikkia ja poikkitaiteellisia produktioita. Orkesteri esiintyy säännöllisesti koti- ja ulkomaisten huippusolistien ja kapellimestareiden kanssa ja esiintyy usein myös ilman kapellimestaria.

Alkutaipaleella taiteellisina johtajina toimivat mm. Jorma Panula ja Osmo Vänskä. 1993 alkaneella Jean-Jacques Kantorowin kaudella oli ratkaiseva merkitys orkesterin nykyisen soinnin muotoutumiselle. Vuonna 2011 Kantorow nimitettiin kunniakapellimestariksi. Kaudella 2015/16 taiteellisina partnereina toimivat kapellimestari Mario Venzago, pianisti Alexander Melnikov ja kitaristi Marzi Nyman.

Taiteellisista linjauksista vastaa johtoryhmä, johon kuuluu intendentin ohella kaksi muusikkojäsentä. Tällä kaudella he ovat fagotin äänenjohtaja Jaakko Luoma ja kontrabasson varaäänenjohtaja Mikko Kujanpää.

Tapiola Sinfonietta tekee kiertueita kotimaassa ja ulkomailla. Orkesteri levyttää BIS-, Ondine-, Naxos-  ja cpo- yhtiöille. Diskografia sisältää yli 60 levytystä.

kuvat: Antti Kangassalo (Tapiola Sinfonietta) ja Kaapo Kamu (Pekka Kuusisto)

Yhteistyössä:

 

 

 

     

 

Kesto: 2h

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat