Näyttely The Comfort of Geometry

Pe 13.5.2016 – 5.6.2016Taidehalli

Taidehalli 040 730 9273

Kuvataiteilija Annika Bergvik-Forsanderin uudet öljyvärimaalaukset ovat värikkäitä ja monitahoisia. Teokset on maalattu geometrisistä muodoista, ilman että ne seuraisivat tarkkoja matemaattisia kaavoja. Kuvat ovat kasvaneet esiin pikkuhiljaa kerros kerrokselta, värit on vedetty vapaalla kädellä ilman teippauksisa. Tasaiset, yksiväriset värikentät ja leveät pensselinvedot luovat optisen harhan kautta kolmiulotteisen vaikutelman. 
 
Tematiikka tulee kaipauksestamme saada järjestys olemassaoloon, löytää pohjaa ja merkitystä maailmassa, joka ympäröi meitä. Taiteilija työskentelee koko ajan kyseenalaistaen, löytäen ja ratkoen ongelmia. Taiteen luominen on  tapa järjestää ja löytää uusia rakennelmia, sekä kognitiivisesti että fyysisesti, samanaikaisesti kun on epäilemättä hävitettävä vanhaa ja jatketava pyrkimistä jotain uutta ja parempaa kohti.
 
Filosofi Ludwig Wittgenstein oli sitä mieltä että vaikeina aikoina on lohduttavaa ja rauhoittavaa ajatella geometriaa, siitä nimi "The Comfort of Geometry", ”Geometrian lohtu”.
 
 

Kaikki tapahtumat