Näyttely: Kaisu Lundelin

Pe 12.8.2016 – 4.9.2016Kulma

Kulma

Elämme kuvien virrassa: uutisia, katastrofeja, sotia, rasismia, nationalismia, youtubea jne. Päätä pyörittää kaikenlaiset kuvat, onko enää järkeä lisätä kuvatulvaa?
 
Olen maalannut esillä olevat työt tänä vuonna, ympärilläni yhä kaoottisemmaksi muuttuva maailma. Usein tulee mieleen 1930-luku, näen samankaltaisuutta tässä ajassa, se hirvittää. En osaa kuvilla ottaa kantaa näihin teemoihin, uskon enemmän keskusteluun ja dokumentteihin. Elämässä on muutakin ja olen yrittänyt pysähtyä sinne muualle. Yksityisiin hetkiin. 
 
Esillä on havainnoista lähteneitä kukkien kuvia, joiden aihe menettää merkityksensä maalauksen aikana. Aihe muuttuu väriksi ja muodoksi ja niiden välisiksi monimutkaisiksi suhteiksi. Suurin osa maalauksista on abstrakteja, joissa aloituskin on liittynyt näihin suhteisiin, niiden tuottamaan aistillisuuteen. Tässä aistillisuus tarkoittaa aistittavaa, pysähtymistä jonkin äärelle. 
 
Halusin jättää kädenjäljen ja rosoakin maalauksiin. Toisaalta etsin myös puhdasta tilaa, hetkeä, jossa voi viipyä, aistia ja tuntea.  
 

Kaikki tapahtumat