Kauko Röyhkä Trio

Pe 6.10.2017 19:00Tehdassali

24,50 / 22,50 €

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan.
 
Kauko Röyhkän ensimmäinen albumi Steppaillen (1980) on suomalainen rock-klassikko, ja romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Röyhkä on kirjoittanut myös mm. elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kolumneja ja levyarvosteluita. Vuonna 1995 Röyhkä sai Suomi-palkinnon ja vuonna 2009 valtion taidepalkinnon.
 
Tämä monipuolinen lahjakkuus ei osoita hyytymisen merkkejä. Vuonna 2008 ilmestynyt Riku Mattilan kanssa tehty levy oli arvostelu- ja myyntimenestys. 2011 julkaistiin toinen Röyhkä ja Mattila -levy Kaksi lensi tuulen mukaan, joka jatkoi herrojen upeaa yhteistyötä. Levyltä sai runsaasti radiosoittoa rakkauslaulu Sinä.
 
Vuonna 2013 Kauko Röyhkä julkaisi myös kirjallisuutta; romaanin Poika Mancini sekä näyttelijä Ville Haapasalon henkilökuvan Et kuitenkaan usko – Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä. Syyskuussa 2014 Oulun Kaupunginteatterin näyttämöllä sai ensi-iltansa näytelmä Poika Mancini. Myös uusi Ville Haapasalo –kirja Et muuten tätäkään usko…  julkaistiin syksyllä, kuten myös kirja Arman Alizadista nimeltä Armanin maailma sekä Kauko Röyhkä (virallinen) Facebook-päivityksistä vaimonsa Olga Välimaan toimittama kirja.
 
Kauko Röyhkän soolosetti koostuu hänen vanhemmasta materiaalistaan, siihen kuuluvat mm. klassikot Paha maa, Paska kaupunki ja Pikku enkeli. Röyhkällä on ollut myös muita musiikillisia sivuprojekteja, kuten yhtyeet 500 kg lihaa sekä Uhrijuhla.
 
Elokuussa 2015 Röyhkä julkaisi Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen -kokoonpanolla musiikkivideon Hietsu, ja marraskuussa videon Paha poika. Nämä videot antoivat oivaa esimakua 29.1.2016 julkaistusta albumista Huominen on uni. Markiisin alla -musiikkivideo julkaistiin puolestaan huhtikuussa 2016.
 
Joulukuussa 2016 Röyhkä julkaisi uuden albumin, Aamuöiseen sateeseen (Svart Records). Albumi sisältää Röyhkän uusia kappaleita sekä uusia sovituksia aikaisemmista hiteistään. Ensimmäinen single-lohkaisu on Hippityttö helvetistä ja se julkaistiin 21.10.2016. Kokoonpanona levyllä ja keikoilla on Kauko Röyhkä Trio (Kauko Röyhkä, laulu, kitara; Janne Riisiö, perkussiot ja Mikko Hellström, kontrabasso). Samana vuonna Röyhkä julkaisi myös romaanin Lapinpoika (Like).
 
Taidetehtaan keikalla Kauko Röyhkä esiintyy Trion kera.
 
Tapahtumaan on K-18, konsertin kesto noin 70-75 min.
 
Tapahtuman tuottaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoon Taidetehtaan säätiö.

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat