Klassikot: Cantores Minores, Suomalainen barokkiorkesteri

To 2.11.2017 19:00Avanti-sali

27,50€

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

Johann Sebastian Bachin upea h-molli -messu Cantores Minores poikakuoron ja Suomalaisen barokkiorkesterin sekä loistavien solistien, Helena Juntunen , Monica Groop, Niall Chorell ja Tommi Hakala, esittämänä on konserttisyksyn merkkitapauksia. Kapellimestarina on Hannu Norjanen.

Bachin suurten teosten, passioiden, oratorioiden ja messujen, esittämisestä on vuosikymmenten aikana vakiintunut Cantores Minores -kuorolle vankka perinne. "PoikakuorolleBach tuntuu olevan se ykkönen ja h-molli-messu se paras biisi", toteaa kapellimestari Hannu Norjanen.

Sopraano Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälistä uraa tekevistä nuorista laulajistamme. Hänen taipuisa sopraanonsa herättää ihastusta raikkaudellaan ja hänen fraseeraustaan kiitetään ilmeikkääksi ja luontevaksi.

Mezzosopraano Monica Grooop on esiintynyt tunnetuissa ooppera- ja konserttitaloissa ympäri maailmaa. Monipuolisella urallaan Groop on yhdistänyt barokkimusiikin, oopperan, resitaalit, sinfonia - ja kamarimusiikin sekä laajasti tunnustusta saaneen levytuotannon, joka sisältää yli 80 levyä.
 

Tenori Niall Chorell on esiintynyt oratoriosolistina ja konserttilaulajana. Hänen ohjelmistonsa käsittää myös oopperarooleja. 

Baritoni Tommi Hakala kuuluu maamme eturivin laulajiin. 
Hakala on esiintynyt useimmilla maailman johtavilla oopperalavoilla, kuten New Yorkin Metropolitan-oopperassa.
 

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on lähes kolmikymmenvuotisen historiansa aikana esiintynyt monien merkittävien kuorojen, konserttimestareiden ja solistien kanssa. Suomalainen barokkiorkesteri esiintyy säännöllisesti Helsingissä Ritarihuoneen residenssisarjan konserteissaan, mutta myös laajasti ympäri Suomea sekä ulkomailla.

Cantores Minores -kuoron taiteellinen johtaja, kapellimestari Hannu Norjanen on työskennellyt monipuolisesti urkurina, kuoronjohtajana ja kapellimestarina. Norjanen on vieraillut johtamassa lähes kaikkia maamme kaupunginorkestereita. Hän on toiminut kapellimestarina myös Suomen Kansallisoopperassa.

 

Konsertin kesto 2h 15 min (sis. väliajan)

Liput 27,50 €
Ennakkoon 22,50 €, etu voimassa 2.10.2017 saakka

 

Porvoon Taidetehtaan säätiö tukee Klassikot konsertit

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat