Den mysiga julkonserten

Su 3.12.2017 18:00Avanti-sali

33,50

Taidetehtaan info:
010 231 8200.

Osta lippu

OBS! Konstfabrikens info är stängd på söndagar, ingen biljettförsäljning vid infon den 3.12. Köp biljetterna gärna via lippu.fi innan konserten. Vi har ingen möjlighet till försäljning vid dörren. Tack!

 

Den mysiga julkonserten kommer till Borgå!

Artister från Svenskfinland och Sverige gör en gemensam julsatsning i december.

-Vi vill bjuda på ett lite annorlunda julkoncept, säger artisten Jannike från Helsingfors.

Den mysiga julkonserten är en helhet bestående av svängiga melodier, roliga humorinslag, traditionella julsånger, nyskrivet material, hits och allsång.

-På det här sättet framför vi en julkonsert som är mångsidigare och mera underhållande än det mesta som vanligtvis görs i juletid, tillägger den svenska stjärnan Patrik Isaksson.

Skådespelaren Christoffer Strandberg kommer att göra en del av sina kända imitationer, det blir också musikaliska duetter, kända låtar, vacker instrumentalmusik inramat i en stämningsfull och mysig helhet.

-Kanske vi hittar på något grötrim också, skrattar Jannike.

Konsertturnén startar 3 december i Borgå, Konstfabriken och avslutas 17 december i Ekenäs. Under turnén kommer artisterna att variera men konceptet är detsamma.


Patrik Isaksson slog igenom 1999 med megahiten "Du får göra som du vill" och sedan har han gjort en kometkarriär i hela Norden med låtar som tex. "Hos dig är jag underbar", ”Faller du så faller jag” och "Ruta 1". Den svenska låtskrivaren, artisten, gitarristen och pianisten har vunnit många hjärtan och har en förmåga att rikta sig till en stor publik tack vare sina tilltalande texter. Isaksson har deltagit flere gånger i den svenska Melodifestivalen och emottagit både en Rockbjörn och en Grammis för sina musikaliska framgångar. Isaksson är en sann finlandsvän och har besökt Finland många gånger under åren. Bäst minns han Popkalasen 2000 och 2010 då publiken sjöng med i alla hans låtar. Isaksson spelas flitigt på Radio Vega.

Jannike (Sandström) är den musikaliske mångsysslaren som sjungit sedan hon var tre år. Efter studier vid Sibeliusakademin var Jannike med i finska Idols där hon blev åttonde. Jannikes debutalbum ”The Girl In The Picture” utkom sjunde april och valdes genast till månadens skiva av alla lokalradiostationer i Finland.
Jannike är också arrangör och dirigent för Finlands Lucia och har medverkat i många finlandssvenska projekt, bl.a. Svenska kulturfondens jubileumssatsning ”Spegling” i våras. Jannike har skivkontrakt i Tyskland och hennes andra singel ”In your Head” låg som bäst på plats #2 på Radio Berlins topplista. Jannike uppträdde även på Toto-konserten i Ekenäs 29.7 och med Per Gessle i Vasa 25 augusti.

Christoffer Strandberg (f. 1989) är programledare, komiker och skådespelare. Han gick ut Konstuniversitetets Teaterhögskola år 2013. Han har skrivit, regisserat och skådespelat på Teater Viirus i enmansshowen Skamlöst (2013) samt den politiska satiren Valet och Kvalet (2015). Han har även skådespelat på ett flertal andra teatrar i Finland och Sverige samt medverkat i många Tv- och filmproduktioner.

Sedan 2015 har Strandberg jobbat på Yle X3M, först som radioprogramledare och nu som videoprofil på webben och sociala medier. Strandberg är framförallt känd som en träffsäker imitator(bl.a. Tarja Halonen, Arja Saijonmaa, Jörn Donner, Alexander Stubb) och är just nu aktuell i Lilla Teaterns revy - Det ordnar sig, Sapiens.

Linda Lampenius (Cullberg), född 1970 i Helsingfors, är en finlandssvensk klassisk violinist. Sedan 2002 bor hon i Sverige men har hela världen som arbetsfält.
Lampenius föddes i en musikälskande teaterfamilj och efter att endast 3 år gammal gått i musikdagis började hon spela fiol vid 5 års ålder. Lampenius har studerat vid bl.a. Sibelius-Akademin 1985-97. Hon har nått berömmelse runt om i världen och turnerat i Europa, Asien och USA som soloartist. År 1997 blev hon inbjuden av Andrew Lloyd Webber att medverka i hans Metal Philharmonic vid Sydmonton Festival i England. Vid sidan av stadsorkestrar i Finland och Sverige har Lampenius spelat som solist med bland annat i La Scala Opera Orchestra och BBC National Orchestra of Wales Med sin 1781 Gaglianoviolin har Lampenius många gånger spelat för statschefer och kungligheter, bl.a. Finlands president Martti Ahtisaari, Rainier III av Monaco och den svenska kungafamiljen.
Som musiker medverkar Henrik Wikström, piano&keyboards, Paul Uotila-bas och evenemangets producent Niklas Rosström – slagverk och keyboards.

Konserten i Konstfabriken produceras av Borgå stads kulturjänster.

Esitys ja liput

Kaikki tapahtumat