Näyttely: Aulikki Oksanen & Priit Pärn

Pe 9.2.2018 – 4.3.2018

Taidehalli 040 730 9273

Näyttely on osa sarjakuvafestivaali Å-festiä, jonka vuoden 2018 teema on Sukupolvet.
 
Å-fest kutsuu vuosittain taiteilijavieraita kotimaasta ja Pohjoismaista. Sukupolvet-teeman mukaisesti tänä vuonna on kutsuttu kaksi vanhempaa ja yksi nuorempi taiteilija, joiden näyttelyt on esillä Taidehallissa ja Kulmassa. 
 
Kotimainen Å-festin kutsuvieras on kirjailija, taiteilija Aulikki Oksanen, jonka kuvituksista koottu näyttely on mielenkiintoinen katsaus Oksasen ”salattuun” sarjakuvahistoriaan. Oksanen on tunnettu monipuolisena taiteilijana – kun 60-luvulla taiteen rajojen ollessa vielä ahtaat, hän yhdisti ennakkoluulottomasti piirroskuvia ja sarjakuvaa proosaan. Oksanen esiintyy festivaalipäivän aikana sekä iltaklubilla.
 
Kansainvälisiksi kutsuvieraiksi saapuvat virolainen taiteilijapariskunta Priit ja Olga Pärn. Priit Pärn aloitti uransa 60-luvulla pilapiirtäjänä virolaisissa päivälehdissä. Pärn on ollut suomalaisen animaation vahva vaikuttaja ja opettaa nykyisin vaimonsa Olgan kanssa animaatiota Viron taideakatemiassa. Eri taide- ja ilmaisumuotoja yhdisteleviä Pärnien lyhytelokuvia on nähtävillä Taidetehtaalla sekä iltaklubilla.
 

 

Kaikki tapahtumat