Ateljee Eivor aloitti tuetun taidetoiminnan Taidetehtaalla helmikuussa 2018. Erityistä tukea tarvitseva taiteilija tarvitsee ohjausta ja apua pystyäkseen tekemään taiteellista työtään. Tuki on käytännön auttamista materiaalien ja välineiden kanssa sekä taidetoimintaan liittyvien asioiden hoitoa, kuten opastusta näyttelyaikojen ja apurahojen haussa. Lisäksi erityistaiteilija tarvitsee tukea kollegiaaliseen vuoropuheluun ja toimintaan tukiverkoston kanssa.

Ateljeen taiteilijoille järjestetään kuuden viikon työskentelyjaksoja, jossa tietyt päivät viikosta varataan taiteen tekemiselle. Erillinen ateljeetila mahdollistaa sen, että jokaiselle taiteilijalle on oma työskentelypöytä sekä säilytystilat tarvikkeille ja välineille. Työskentelyä ohjaa ja avustaa ammattitaiteilija ja taiteilijoiden kehittymistä vahvistetaan taidenäyttely ja galleriavierailuilla. Työskentelypäivien suunnittelussa kuullaan omaisia sekä päivätoimintaa ja asumispalveluita tuottavia tahoja.

Ateljeen taiteen tekijät tulevat Porvoon, Pornaisten ja Järvenpään alueelta.

Taidetoimintaa ohjaavat Nelli Nio (suomenkieliset ryhmät) ja Saara Piispa (ruotsinkieliset ryhmät). Toimintaamme ovat tukeneet vuonna 2019 Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden, Aktiasäätiö ja Porvoon kaupunki.

Yhteystiedot:

Nelli Nio
nelli@nellinio.com
050-5431265

Saara Piispa
piispa@saarapiispa.com
p. 040-5246654