02.07.2021 19:00

Erik Satie var en excentrisk tonsättare som med sin musik och sitt uppförande ville skaka om den borgerliga musikkulturen. Kurt Schwertsiks tangoinfluerade Adieu Satie är en hedersbetygelse till tonsättaren i fråga, men speglar också dessa två tonsättare som själsfränder. Det nya orkesterverket som beställts av pedagogen, pianisten och tonsättaren Mioko Yokoyama uruppförs vid fredagkvällens konsert.

För den konstnärliga planeringen av Sommarmusik 2021 ansvarar HK Gruber, ett levande monument inom den tyska alternativa konstscenen. Hans musik bygger vidare från den mellaneuropeiska kabarén samt Brechts och Weills skarpa dramatik, han står samtidigt för det populära och det utmanande, det underhållande och det knäppa. I sin violinkonsert Nebelsteinmusik speglar Gruber denna historia. Busking (2007) är en trumpetkonsert inspirerad av gatumusikanter, där ackordeon och banjo står för gatutrovärdigheten. John Storgårds och Hardenberger byter mitt i alltihop roller mellan solist och dirigent.

Erik Satie: Gymnopédie nr 2
Kurt Schwertsik: Adieu Satie
Mioko Yokoyama: Ny verk för piano och ensemble (uruppförande)
------------
HK Gruber: Nebelsteinmusik
HK Gruber: Busking

John Storgårds, dirigent och violin
Håkan Hardenberger, dirigent och trumpet
Henrik Sandås, bandoneon
Mioko Yokoyama, piano
Veli Kujala, dragspel
Jarmo Julkunen, banjo
Kammarorkestern Avanti!

Konserten räcker ca. 2 timmar. Paus.

Avanti! följer myndigheternas direktiv kring coronaepidemin gällande konsertarrangemangen vid Sommarmusik. Konserternas publikmängd har begränsats och man tar hand om säkerheten såväl i fråga om publiken som artister och personal. Vi informerar om noggrannare åtgärder och rekommendationer närmare evenemangsdatumet.

Om du uppvisar minsta lilla symptom på covid19 eller misstänker att du kan ha exponerats för smittan kan du inte delta i konserterna och evenemangen (mer information om symptom https://thl.fi). Då kan man returnera biljetten genom att ringa till Lippupistes telefontjänst 0600 900 900 minst två timmar innan konserten börjar. Biljetterna ersätts också i fall konserter måste ställas in.

Info

02.07.2021 19:00 - 02.07.2021
Avanti-sali

Innehållet syns inte eftersom bruket av kakor inte har godkänts.

Beställ vårt nyhetsbrev

Please write no text here
Evenemang Mötes- och evenemangslokaler
*