01.07.2021 19:00

Dr. Futurity är ursprungligen en scifiroman av Philip K. Dick utgiven 1960, där en läkare skickas iväg till framtiden men virrar bort sig i olika tidsskikt. Den österrikiske tonsättaren Bernd Richard Deutschs (f. 1977) Dr. Futurity (2013) upprepar inte denna berättelse, däremot lockar den med sig lyssnaren på en resa till Mars och tillbaka, till möten med chimärer och avslutningsvis Red Alerts alarmsirener. Tonsättaren Jouni Hirvelä (f. 1982) från Kotka har väckt uppmärksamhet bl.a. med sitt orkesterverk Vuolle och sina kammarmusikverk Atmenwerk och Fracture Mechanics. Vid Avantis Sommarmusik uruppförs hans violinkonsert, komponerad för Eriikka Maalismaa. HK Grubers Frankenstein!! är en klassiker, där huvudrollen inte spelas av monstret som tråcklats ihop av olika bitar, utan av mannen som formgav honom.

Bernd Richard Deutsch: Dr. Futurity
Jouni Hirvelä: Rakka (ke.)
---------------------
HK Gruber: Frankenstein!!

HK Gruber, dirigent och chansonnier
Eriikka Maalismaa, violin
Kammarorkestern Avanti!

Konserten räcker ca. 2 timmar. Paus.

Avanti! följer myndigheternas direktiv kring coronaepidemin gällande konsertarrangemangen vid Sommarmusik. Konserternas publikmängd har begränsats och man tar hand om säkerheten såväl i fråga om publiken som artister och personal. Vi informerar om noggrannare åtgärder och rekommendationer närmare evenemangsdatumet.

Om du uppvisar minsta lilla symptom på covid19 eller misstänker att du kan ha exponerats för smittan kan du inte delta i konserterna och evenemangen (mer information om symptom https://thl.fi). Då kan man returnera biljetten genom att ringa till Lippupistes telefontjänst 0600 900 900 minst två timmar innan konserten börjar. Biljetterna ersätts också i fall konserter måste ställas in.

 

Info

01.07.2021 19:00 - 01.07.2021
Avanti-sali

Innehållet syns inte eftersom bruket av kakor inte har godkänts.

Beställ vårt nyhetsbrev

Please write no text here
Evenemang Mötes- och evenemangslokaler
*