02.03.2021 10:00

Utställningen kommer tyvärr inte att öppnas för publiken på grund av coronaläget. Det finns nu en digitalversion av utställningen som gör det möjligt att besöka utställningen via våra hemsidor.

Borgå Konsthall
Galleri Gamla Kaplansgården

Utställningskatalogen finner ni här


Buy grapes, plums, get to know yourself

Konstnärer: Matti Aalto, Lotta Djupsund, Dominik Fleischmann, Jo Hislop, Janette Holmström, Mari Kaakkola, Kaapo Kamu, Ida Lehtonen, Rasmus Mäkelä, Taika Oja, Sanni Saarinen.  

Buy grapes, plums, get to know yourself, är en grupputställning som visar verk av elva konstnärer som studerar i magisterprogrammet i fotografikonst vid Aalto-universitetet. Genom att kombinera fotografi, video och installation, fungerar utställningen som ett utrymme för ett eklektiskt utbud av idéer för att interagera och mingla.  

Helheten är skapad genom en kombination av experimentering, undersökning, rutiner och lek. Utställningen avslöjar charmen och monotonin som samexisterar inom våra dagliga liv och vår omgivning.    

Vi ser verk som ifrågasätter etiken kring mänskliga/icke-mänskliga relationer, vid sidan av personliga utforskningar av vår känsla för plats, tillvaro och identitet. Från studier av ljus och materialitet till porträtt som ställer frågor kring den kontinuerliga användningen av kroppen som ett fotografiskt subjekt, vidrör utställningen de nästan oändliga formerna och processerna som mediet möjliggör. Det vardagliga, liksom dess mångfaldiga sammanflätning i allt vi gör, ser och känner, är en tråd som går igenom utställningen. Oavsett om det är genom skapande av listor, introspektion eller filosofiska frågor, slingrar sig stunder av vardaglighet, stillhet och ro vid sidan om de kaotiska och frenetiska sensationerna.    

Tack till: Harri Pälviranta från Aalto-universitetet

Utställningen är understödd av Art Proof, Tallinn, Finnfoto: Finlands fotoorganisationer rf och institutionen för medier vid Aalto-universitet.

Info

02.03.2021 10:00 - 31.05.2021 18:00

Innehållet syns inte eftersom bruket av kakor inte har godkänts.

Beställ vårt nyhetsbrev

Please write no text here
Evenemang Mötes- och evenemangslokaler
*