09.08.2019 10:00

Wild Honey

9.8. – 1.9.2019

Maalaaminen alkaa jostain häiritsevästä mielikuvasta. Viime aikoina olen ajatellut lihansyöjäkasveja. Sitä miten kasvit houkuttelevat hyönteiset ansaan makealla tuoksullaan ja miten saaliin jalat ja ruumis takertuvat
lihansyöjäkasvin liimaisiin karvoihin. Sitten toisaalta olen ajatellut rakkautta, sen olomuotoja ja poissaoloa ja rakkauteen läheisesti liittyviä ominaisuuksia kuten hellyyttä, vapautta, vallankäyttöä ja syyllisyyttä.


On ihan hyvä aloittaa niin, ettei tiedä kovin tarkkaan mitä on tekemässä. Maalaan hitaasti ja työskentelen useamman maalauksen parissa yhtä aikaa. On nautinnollista paneutua yksityiskohtiin, linnun siipiin tai sinisiin hiuksiin tai liljoihin. Pursotan maalia, sekoitan värimassoja toisiinsa ja lopulta saatan kuitenkin kaapia kaiken pois. Maalaukset syntyvät monen sattuman kautta ja ne ovat kaiken aikaa alttiita muutoksille. Mitä tahansa voi tapahtua, sillä toisiinsa kuulumattomat ja hyvin hatarasti kuvitellut asiat voi maalauksen keinoin liittää yhteen. Minulle teoksissani on enemmän kysymys teemojen ja asioiden tutkimisesta ja maalaamisen myötä esiin nousevista kysymyksistä kuin vastauksista ja valmiista konsepteista.


Maalausten tarinat kulkevat moneen suuntaan. Meteoriittiyönä televisiosta näkyy lumisadetta ja laiha poika
valmistautuu nyrkkeilyotteluun. Jossain muualla merenneidot loikoilevat lumipeitteisten vuorten juurella ja valkea kuu valaisee observatorion pihamaan. Minua kiinnostaa se, miten näkyvä maailma ja fantasia, arkipäiväisyydet ja maagiset asiat voivat koskettaa ja olla samaan aikaan meille totta. Joskus jään miettimään öistä kuun valon liikettä tai syvissä vesissä uivia kaloja ja hetkittäin mietin sitäkin, että mustekala on peto, ja sillä on kolme sydäntä.

Eeva Peura

Eeva Peura (s.1982) on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Hänen teoksiaan on Suomen valtion, Helsingin taidemuseon, Suomen Taideyhdistyksen, Pro Artibus -säätiön, Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Kankaanpään kaupungin kokoelmien ohella myös yksityiskokoelmissa. Wild Honey on hänen kahdestoista yksityisnäyttelynsä. Eeva Peura on Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Syksyllä 2018 Eeva Peura työskenteli taiteilijaresidenssissä Pariisissa Cité Internationale des Artsissa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Info ja liput

09.08.2019 10:00 - 01.09.2019 16:00
Porvoon Taidehalli

Tilaa uutiskirjeemme

Please write no text here
Tapahtumista Kokous- ja tapahtumatiloista
*