26.11.2021

Erika Erren Selfie-näyttelyssä on galleriatilaan koottu vanhaa, muistoja, merkityksiä, sekä taiteilijan itsensä tekemiä objekteja vanitas-tyyppiseksi asetelmaksi muistuttamaan omasta kuolevaisuudesta ja somekulttuurin turhuudesta. Asetelma mahdollistaa myös oman selfien ottamisen.

Asetelma on viittaus aikaan, jolloin muotokuvan tai muun muistoksi säilytettävän tekeminen on ollut merkityksellistä. Käytössä olivat vanhat valokuvausmenetelmät pitkine valotusaikoineen ja rajallisine kuvamäärineen, jolloin saatettiin ottaa yksi kuva nykyistä tuhatta digikuvaa kohden.
Entä mitä merkityksellistä jää nykyajasta jäljelle, mitä sinusta? Selfieitä, joista kukaan ei välitä, jotka eivät edes luultavasti säästy kuten vanhat konkreettiset valokuvat, vaan katoavat bittiavaruuteen vanhenevien ohjelmistojen, palveluiden ja laitteiden myötä.

Erika Erre (s. 1979) työskentelee laaja-alaisesti hyödyntäen eri materiaaleja ja tekotapoja. Teoksissa on läsnä isoja vastakohtaisuuksia kuten elämä/kuolema, hyvä/paha, murhe/onnellisuus, yksilö/massa. Materiaalivalintojen ja symboliikan myötä vakaviin ja traagisiinkin aiheisiin tulee monesti myös mustaa huumoria mukaan.

Porvoon Taidehallissa sijaitseva Galleria Fikka on pieni näyttelytila, joka esittelee media- ja installaatiotaidetta.

Info ja liput

26.11.2021 - 19.12.2021
Galleria Fikka

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Tilaa uutiskirjeemme

Please write no text here
Tapahtumista Kokous- ja tapahtumatiloista
*