26.11.2021

I Erika Erres utställning Selfie har man samlat gammalt, minnen, innebörd, samt föremål som konstnären själv gjort i stilleben av typen vanitas, vilket också gör det möjligt att ta selfies, påminna sig om sin egen dödlighet och meningslösheten med kulturen på sociala medier. Stilleben i Galleri Fikka gör det också möjligt att ta en egen selfie.

Stilleben är en hänvisning till en tid då det har varit betydelsefullt att göra ett porträtt eller något annat minne att bevara. Gamla fotografiska metoder användes med långa exponeringstider och ett begränsat antal bilder, när man kanske tog en bild då man idag tar tusen digitala bilder.
Och vad blir kvar av nutiden som är av betydelse, vad blir kvar av dig? Selfies som ingen bryr sig om, som förmodligen inte ens kommer att sparas som gamla konkreta fotografer, utan försvinner ut i cyberrymden med föråldrande programvaror, tjänster och apparater.

Erika Erre (född 1979) arbetar på ett övergripande sätt genom använda olika material och metoder. I verken finns stora kontraster som liv/död, gott/ont, sorg/lycka, individ/massa. Med materialval och symbolik ingår svart humor ofta i allvarliga och till och med tragiska ämnen.

Galleri Fikka är ett litet galleri i samband med Borgå Konsthall. På galleriet visas utställningar med tyngd punkt på media-, installations och tredimensionell konst.

Info

26.11.2021 - 19.12.2021
Galleria Fikka

Innehållet syns inte eftersom bruket av kakor inte har godkänts.

Beställ vårt nyhetsbrev

Please write no text here
Evenemang Mötes- och evenemangslokaler
*