27.11.2020 10:00

"Kun olin pieni, ehkä neljän tai viiden vanha, isä tarjosi minulle fenkolinsiemenen väittäen että jos sen syö, voi muuttua näkymättömäksi ja oppia lentämään. Taika toimii vain, jos sitä ei epäile lainkaan. En osannut olla epäilemättä, mutta taikasiemenestä ja lentämisestä tuli leikki, jota halusin kokeilla yhä uudestaan.”

Hanna Saarikosken videoessee Taas yksi Ikaros" käsittelee ihmisen ikuisten lentohaaveiden kautta vapauden suhteellisuutta ja mielen liikkumavaraa, utooppisen ajattelun mahdollisuuksia nykyajassa. Teos pohjautuu Wuzhenissa Kiinassa keväällä 2016 kuvattuun materiaaliin, ja saa ensiesityksensä galleria Fikassa.

Hanna Saarikoski (s. 1978, Kannus) asuu ja työskentelee Somerniemellä. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta 2008. Tuotannossaan hän yhdistää maalausta, piirtämistä, videotaidetta, installaatioita ja performatiivisia elementtejä. Saarikosken teoksia on ollut esillä lukuisissa yksityis-, ja ryhmänäyttelyissä Suomessa mukaan lukien Mäntän Kuvataideviikot 2012, Aboa Vetus & Ars Nova ja Emma.

www.hannasaarikoski.com

Näyttelyä on tukenut Alfred Kordelinin säätiö

Info ja liput

27.11.2020 10:00 - 31.01.2021 16:00
Galleri Fikka

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Tilaa uutiskirjeemme

Please write no text here
Tapahtumista Kokous- ja tapahtumatiloista
*