10.01.2020 10:00

Obstacle on sarja maalauksia, jotka tarkastelevat maailmamme yhä kiihtyvää suorittavaa luonnetta. Tässä maailmassa usein myös luonto rinnastetaan palkinnon tai välineen rooliin.

Maalauksissa esiintyy esteitä, joiden läpi, ohessa tai kanssa kulkee abtraktia, orgaanista jälkeä. Maalauksessa Waiting for Your Performance huvipuiston ongintalaitteen sisään kätkeytyy palkintoja: liskomaisia, hauraita, katoavia olentoja. Keskellä maalausta on hallitseva jyrkkä koura, joka odottaa seuraavan pelaajan onnistumista.

Iisa Maaranen (s.1987) on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi v. 2018. Hänen työskentelyssään korostuu kokemuksellisuus ja kohtaaminen. Rytmi, väri ja valon vaihtelu maalauskankaalla toimivat työvälineinä kokemuksen kiinni saamisessa.

Maaranen on myös erityisen kiinnostunut myrkyttömien ja ympäristöystävällisten maalausmateriaalien etsimisestä. Hän käyttää päätekniikkanaan tällä hetkellä kasviperäistä arabikumitemperaa. Viime aikoina hän on myös alkanut käyttää työskentelyssään kierrätysmateriaaleja kuten käytöstä poistuneita vaatteita ja muita esineitä. Aivan uusimmissa maalauksissa Maaranen on maalannut pelkästään maapigmenteillä synteettisten väripigmenttien sijaan.

Info ja liput

10.01.2020 10:00 - 02.02.2020 16:00
Porvoon Taidehalli

Tilaa uutiskirjeemme

Please write no text here
Tapahtumista Kokous- ja tapahtumatiloista
*