Aleksanterinaukion sisäänkäynniltä infopisteeseen ja kohokartalle

Aleksanterinaukion sisäänkäynti sijaitsee talon eteläpuolella Kauppakujan puolella. Sisäänkäynnissä on automaattisesti liiketunnistimella aukeavat liukuovet, joiden jälkeen noin kolme metriä syvä tuulikaappi, ja sitten toiset liukuovet. Saavut Taidetehtaan pääaulan eteläpäätyyn siten, että kohtisuoraan edessä noin kahdenkymmenen metrin päässä ovat Läntiselle Aleksanterinkadulle johtavat toiset pääovet. Oikealla noin kello kahden suunnassa sijaitsee Elokuvateatteri Bio Rexin lipunmyynti. Infopiste sijaitsee viistosti vasemmalla kello kymmenen suunnassa. Matkaa ovelta infopisteelle on noin kymmenen metriä.

Oven vasemmasta reunasta lähtee kohtisuoraan eteenpäin lattiaan kiinnitetty koholla oleva ohjauslista. Lista jatkuu vastapäätä sijaitseville toisille pääoville asti. Kulkukäytävä ovelta ovelle on päällystetty käytävämatolla. Mikäli matto on asetettu listan päälle, tuntuu lista jalan alla maton läpi.

Kun ohjauslistaa tai maton vasenta reunaa seurataan noin kolme metriä, kulkusuunnasta vasemmalle erkanee ohjaava lista kohti tapahtumasaleja ja wc-tiloja. Tästä noin puolentoista metrin päässä, maton reunaa tai lattian ohjaavaa listaa edelleen seuraten, haarautuu vasemmalle toinen lista, joka johdattaa noin kahdeksan metriä pitkän info-pisteen tiskille, sen vasempaan reunaan. Tiskille on matkaa matolta noin kuusi metriä. Noin puolessa välissä matkaa erkanee vasemmalle lyhyt lista, joka päättyy kohokartalle. Infopisteellä toimii Taidetehtaan infon lisäksi myös Porvoon matkailuinfo ja Lippupisteen palvelupiste.