29.11.2019 10:00

Heinon tummat, dystooppisetkin maalaukset saavat vastapainoa Päivi Rintaniemen taidokkaista veistoksista. Kyse on vastapareista; valosta ja pimeästä, muodosta ja muodottomuudesta, pysyvistä molekyylisidoksista ja pölyn lailla herkästä pinnasta. Rintaniemen veistosten koko ja muoto uhmaa materiaalin rajoja, Heinon maalaukset ovat varjojen ja pimeän metsäpolkuja.

Molempien teoksissa on kyse pysähtymisestä, hiljaisten maailmojen luomisesta, materiaalin hallinnasta ja työprosessissa syntyneistä oivalluksista.

Mollu Heino kuvaa pääasiassa tuulen ja tomun riepottelemaa maisemaa ja sen katoavaa valoa. Tumman maalimassa poispyyhkiminen synnyttää kuvia, joissa valo nostaa esiin oleellisen, lopputuloksena on hiljaisia, syvälle sisimpään katsovia hetkiä. Tummissa teosriveissä on paitsi luontoon perustuvia näkyjä ja kasvien siluetteja, myös joitakin valohämyisä hahmoja ja ihmisen kuvia.
Kuvataiteilija, KuM, TaM Mollu Heinon teoksia on ollut esillä monissa näyttelyissä kotimaassa sekä ulkomailla. Taiteellisen työskentelyn materiaalit vaihtelevat, Heino on menestynyt viime vuosina monissa taidekilpailuissa sekä tehnyt julkisia teoksia. www.molluheino.fi ja IG @molluheino

Päivi Rintaniemen teokset ovat havaintoja ihmisestä ja elämästä, sen synnystä, voimasta ja hauraudesta. Rintaniemi kuvaa työskentelyään saven kanssa vuorovaikutteiseksi ja meditatiiviseksi. Liike, mittasuhteet ja muodot ovat taiteilijan välineitä rakentaessaan veistoksia. Savessa häntä kiehtoo erityisesti sen plastisuus ja oma vahva tahto.

Muotoilija, kuvanveistäjä TaM Päivi Rintaniemen töitä on ollut esillä sekä Suomessa että ulkomailla ja hän on saanut useita tunnustuksia mm °58 PremioFaenza -pääpalkinnon Italiassa ja muotoilun valtionpalkinnon 2008. Rintaniemi valmistaa myös käyttö- ja sisustusesineitä Amfora-tuotemerkillä. www.rintaniemi.fi IG @paivirintaniemi

Info ja liput

29.11.2019 10:00 - 05.01.2020 16:00
Porvoon Taidehalli

Tilaa uutiskirjeemme

Please write no text here
Tapahtumista Kokous- ja tapahtumatiloista
*