04.06.2019

Dimensioner
31.5. – 4.8.2019

Utställningen Dimensioner granskar genom textilkonstens metoder handarbetets, kännandets och stillhetens tematik. Den behandlar också teckningens, formens och skiktens och mångfald.

Linjen skapas med hjälp av tråd och tredimensionella konstruktioner som blandas i utrymmet, ställvis med lätta nålstygn, ställvis tvingad till linje, uppspänd med spik eller som en skulptur i rummet. De lätta stygnen i det gamla linnetyget byts ut till det jättelika, tredimensionella linjeteckningar och textur med överraskande materialval, skapande en dialog mellan lätthet och tunghet, skörhet och tålighet.

Det som förenar Majander, Sinkkonen och Peräkylä är verkens tredimensionalitet, skulpturala drag, stillhet och den långsamma och meditativa arbetsprocessen.
De är intresserade av att tänja på traditionella textilarbetstekniker och mångsidig användning av material inom en nutidskonstnärlig kontext.

Sanna Majander och Ulla Sinkkonen har hållit ett flertal utställningar tillsammans. Med Hanna Peräkylä är utställningen i Borgå Konsthall den första. Konstnärerna bor och verkar i Kouvola.

Utställningen understöds av Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

Info

04.06.2019 - 04.08.2019
Porvoon Taidehalli

Beställ vårt nyhetsbrev

Please write no text here
Evenemang Mötes- och evenemangslokaler
*