10.01.2020 10:00

Ateljee Eivor on Taidetehtaalla toimiva tuettua taidetoimintaa järjestävä työtila. Vuoden 2019 aikana Ateljee Eivorissa on työskennellyt 24 henkeä.

Kutsuimme Autismisäätiön Sinisen sirkuksen taiteilijakollektiivin työskentelemään Ateljee Eivoriin kahden päivän ajan loppuvuodesta 2019. Taidepäivien aikana näyttelyyn syntyi maalauksia ja keramiikkateoksia aiheena peli. Pelin henki -näyttelyyn on koottu sekä yhteisten taidetyöpajojen tuotoksia, että aiempaakin tuotantoa. Teoksissa Peli voi olla poliittista peliä, silmäpeliä, taktikointia, siirtoja, nappuloita, ruutuja, reittejä tai vaaroja, unohtamatta myöskään tietokonepelien nopealiikkeistä maailmaa.

Sinisen sirkuksen taiteilijakollektiivi kertoo itsestään seuraavasti:
Olemme taiteilijaryhmä Autismisäätiöltä, joille taide merkitsee unelmia. Se on myös yksi tapa tuoda kiinnostuksen kohteitamme esille.
Sininen väri on autismitietoisuuden väri, ja sirkus kertoo meidän elämästämme.
Vahva mielikuvitus, näkemys sommittelusta ja värien akrobatiasta sekoitettuna villiin huumoriin antavat avarat lähtökohdat taiteelle. Tekotavoilla ei näytä olevan rajoja, kuten ei mielikuvituksellammekaan. Ja vahinkoja ja virheitä emme suinkaan pelkää. Maailma on fantasiaa täynnä.
Taide on mielestämme paras keino tuoda esille omia ajatuksia. Se on myös tapa kommunikoida ilman direktiivejä ja syrjintää. Taiteemme kautta toivomme tulevamme nähdyksi.

Pelin henki -näyttelyssä on mukana koko Sinisen sirkuksen taiteilijakollektiivi:
Riina Noro, Joannis Clementides, Markku Tolvanen, Juhani Rusanen, Otto Kasvio

Ateljee Eivorin taiteilijat ovat Piritta Niskanen, Kaija Karvonen, Heljä Wiljander, Timppa Lintunen ja Sakari Söderström.

Lisätietoja:
Nelli Nio, taideohjaaja Ateljee Eivor
nelli@nellinio.com
p. 0505431265

Info ja liput

10.01.2020 10:00 - 02.02.2020 16:00
Kulma

Tilaa uutiskirjeemme

Please write no text here
Tapahtumista Kokous- ja tapahtumatiloista
*