10.01.2020 10:00

Ateljé Eivor i Konstfabriken erbjuder stödd konstverksamhet. Året 2019 arbetade 24 personer i Ateljé Eivor.

Vi bjöd in konstnärskollektivet Sininen sirkus från Autismisäätiö för att arbeta i Ateljé Eivor under två dagar i slutet av året 2019. Under dagarna skapades målningar och keramikkonst med temat spel. Utställningen Spelets anda består både av verk från de gemensamma konstverkstäderna och av tidigare produktion. I konstverken kan spelet vara politiskt spel, flirt, taktikspel, drag, spelbrickor, rutor, rutter eller risker, utan att glömma datorspelens snabba värld.

Sininen sirkus berättar om sig själva så här:
Vi är en konstnärsgrupp från Autismisäätiö, för vilken konst betyder drömmar. Konsten är också ett sätt att föra fram våra intressen.
Blått är färgen för medvetenhet om autism, och ordet cirkus berättar om vårt liv.
Stark fantasi, en syn på komponerande och färgernas akrobatik blandat med vild humor ger goda utgångspunkter för konst. Sätten att skapa konst tycks inte ha några gränser, liksom inte heller vår fantasi. Och vi är inte det minsta rädda för misstag och fel. Världen är full av fantasi.
Vi tycker att konst är det bästa sättet att föra fram sina egna tankar. Den är också ett sätt att kommunicera utan direktiv och diskriminering. Vi hoppas att vi blir sedda genom vår konst.

I utställningen Spelets anda deltar hela konstnärskollektivet Sininen sirkus:
Riina Noro, Joannis Clementides, Markku Tolvanen, Juhani Rusanen, Otto Kasvio.

Ateljé Eivors konstnärer är Piritta Niskanen, Kaija Karvonen, Heljä Wiljander, Timppa Lintunen ja Sakari Söderström.

Info

10.01.2020 10:00 - 02.02.2020 16:00
Kulma

Beställ vårt nyhetsbrev

Please write no text here
Evenemang Mötes- och evenemangslokaler
*