Taiteilijaresidenssi sijaitsee Taidetehtaan toisessa kerroksessa. Residenssiin kuuluu työskentelytila ja asunto. Asunto (avokeittiö, makuuhuone, wc/suihku) on 56 m2 ja korkea työskentelytila on 35 m2. Vuokra on 50 euroa viikko tai 200 euroa kuukausi. Hintaan sisältyy liinavaatteet ja pyykeet.

Työskentelyjakson pituus on sovittavissa residenssiajan taiteellisen suunnitelman mukaisesti. Oleskelujakson pituus voi olla 1-6 kuukautta. Myös lyhyemmät vierailutoiveet huomioidaan.

Syksyllä 2018 avattu residenssi on Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden ylläpitämä. Taidetehtaan säätiö tukee toimintaa ja myöntää avustusta taiteilijalle.

Haku

Residenssiin on jatkuva haku. Hakijana voivat olla eri taiteen- ja kulttuurialojen kuten myös luovan toimialan edustajat. 

Residenssitoiminnan tavoitteena on vahvistaa olemassa olevia kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä luoda uusia yhteyksiä ja yhteisöllisiä projekteja, joista paikalliset taide- ja kulttuuritoimijat ja asukkaat hyötyvät. Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee käydä ilmi toivottava työskentelyjakson pituus, toimiala ja työsuunnitelma sekä yhteystiedot. 

Hakemukset lähetetään kulttuuripalveluille: taidehalli@porvoo.fi

Valinta

Kulttuuripalvelut valitsee residenssitaiteilijat hakemusten perusteella.

Lisätietoja antaa kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman, p. 040 550 4527, susann.hartman@porvoo.fi ja näyttelykoordinaattori Henrik Lindqvist, p. 040 489 1610, henrik.lindqvist@porvoo.fi