Siirry sisältöön

Antti Tolvi: Light & Sound & Unfinished composition

Antti Tolvi (s.1977, Paneliassa), on äänitaiteilija ja säveltäjä Turusta/Kemiönsaarelta. Antti on ollut yksi keskeisimpiä nimiä Suomen underground kentällä vuodesta 2002 lähtien. Antin ääni- ja valoinstallaatioita on ollut esillä laajasti ympäri Suomea mm. Rovaniemen Taidemuseossa (2022), Helsingin Juhlaviikoilla (2021), Musica Nova festivaaleilla (2021), Helsinki Biennalessa (osana Teemu Lehmusruusun työryhmää, 2021), sekä Porin Taidemuseossa. Antti on myös levyttänyt 14 soololevyä ja ollut mukana lukuisissa muissa levytyksissä ja yhtyeissä. Kiilan Äänipäivät äänitaidefestivaalia Antti on järjestänyt Kemiönsaarella vuosittain vuodesta 2014 lähtien.

Antti Tolvin näyttelyssä
”Light & Sound & Unfinished composition”
saamme kokea kolme moniaistillista teosta.

Näyttelyssä nähdään mm. ääni- ja valoinstallaatio, joka tarjoaa 20 minuutin matkan valon kiertokulkuun matalataajuussohvalta käsin. Teos jakautuu kolmeen osaan, jotka johdattavat meidät valon saapumisen, oleilun ja häviämisen abstrakteihin maisemiin.

राग अधः (Raga Neeche, Melodian alle) kutsuu katsojan makoilemaan matalataajuussängyllä, antaen sävellyksen tuntua kehon kautta ja näin kokea musiikki sisäisesti. Tässä 20 minuutin sävellyksessä keho muuttuu ikään kuin nuotiksi ja hengitys osaksi sen sointia.

Kolmannessa teoksessa, ”Unfinished composition”, sävellyksen kehitys on jatkuva prosessi säveltäjälle, jossa hiljaisuudella ja satunnaisilla äänillä on oma roolinsa. Teos haastaa käsityksemme säveltämisestä, kun taiteilija sekä luo että kokee teostaan samanaikaisesti.

Näyttelyn teokset tarkastelevat hetkellisyyden ja pysyvyyden välistä dialogia, tarjoten kävijälle aistillisen kokonaisuuden ja tilan hiljentyä vuoden pimeämpinä aikoina.

https://anttitolvi.com/

Muita vastaavia tapahtumia