Siirry sisältöön

Britt Al-Busultan: Lost

Saari on aina tuulinen. Ja meri on pimeä. Tämä pimeys on tiheää, sysimustaa laatua. Tässä mustuudessa menetetään suuntavaistot. Itse tila katoaa. Yhdistyy tai sekoittuu ympäröivään fyysiseen tilaan. Tiheä pimeys saa ahmaisevan voiman. Se koskettaa ja ympäröi, tunkeutuu ihon läpi. Rajat pyyhkiytyvät pois ja tulee tilaksi. Ei ole enää koordinaattien alkuperä, vaan yksi piste miljardien muiden joukossa, ilman etuoikeutta tietää, minne asettaa itsensä.

Ja pimeinä, kylminä ja tuulisina öinä, valo heijastuu lukuisten linssin prismojen läpi ja pyyhkii yli meren. Pulssittavassa rytmissä. Välkkyvä valkoinen valo toistuu säännöllisesti.

LOST on Britt Al-Busultanin (s. 1976) elokuva-installaatio, jossa käytetään mm. kahta 16mm-projektoria. Britt Al-Busultan asuu ja työskentelee Övermalaxissa. Hän on opiskellut Taideyliopiston Kuvataideakatemian Tila- aikataide -osastolla Helsingissä ja on suorittanut kuvataiteen maisterin tutkinnon Sandberg Instituutissa Amsterdamissa.

Näyttelyä ovat tukeneet:
Taike, Saastamoisen säätiö, Taideyliopisto, Liaison of Independent Filmmakers Toronto, Filmverkstaden sekä Ingenium: Canada’s Museums of Science and Innovation


Muita vastaavia tapahtumia