Siirry sisältöön

Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg (DK) + Jukka Gustavson & Street Level

Liput - Biljetter

Tehdassalin klubi-ilta

KE 26.4.2023 klo 19 Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg (DK) + Jukka Gustavson & Street Level
Liput 25 / 20 € lippu.fi
(myyntiin 25.1.2023 klo 9)
K-18 (Salitarjoiulusta vastaa Ravintola Fabriken)

Tehdassalin klubi-illassa nähdään sekä kotimaisia että kansainvälisiä musiikin huippuja! Klubi-illan avaa legendaarinen Jukka Gustavson ja porvoolaisista soittajista koostuva yhtye Street Level, illan pääesiintyjänä nähdään kahta erilaista musiikkityyliä yhdistävä tanskalainen jazz duo Dawda Jobarteh ja Stefan Pasborg.

Dawda Jobarteh ja Stefan Pasborg ovat esiintyneet duona ympäri eurooppaa ja afrikkaa jo yli 10 vuotta. Duo yhdistää ainutlaatuisella tavalla kora-soittimen kautta musiikkivaikutteita kahdesta eri maanosasta, länsiafrikkalaisesta rytmimusiikista pohjoismaalaiseen jazzmusiikkiin. Kriitikoiden ylistämää duoa yhdistää rakkaus musiikin rytmeihin, melodioihin ja sen luoma puhdas energia!

Dawda Jobarteh, kora
Stefan Pasborg, rummut

”En ole Jimi Hendrixin ja Sonny Sharrockin jälkeen kuullut mitään sellaista!” – Jazz Special, DK

Tapahtuman järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Espoon April jazz -festivaalin kanssa.

Dawda Jobarteh on vuonna 1976 Gambiassa syntynyt ylistetty muusikko, joka alkoi soittaa rumpuja jo 7-vuotiaana. 12-vuotiaana Dawda kiersi jo kokoonpanoissa esiintymällä ympäri Länsi-Afrikkaa. Muutettuaan Tanskaan perheensä kanssa vuonna 1999, Dawda otti haltuun Kora-soittimen joka on länsiafrikkalainen harpun kaltainen 21-kielinen soitin. Nykyään Dawda Jobarteh tunnetaan erityisesti Kora muusikkona ja säveltäjänä joka yhdistää elementtejä sekä afrikkalaisesta ja länsimaalaisesta musiikista.

Stefan Pasborg on arvostettu tanskalainen nuori omaperäinen ja varsin monipuolinen rumpali, joka on voittanut Danish Music Awards palkintoja peräti kolme kertaa. Stefan Pasborg on hyvin aktiivinen kansainvälisellä jazzkentällä ja on kiertänyt eri kokoonpanojen kanssa ympäri maailmaa.

Street Level on Jukka Gustavsonin uusi yhtye, jonka ensimmäinen levy julkaistiin 2021. Ohjelmisto perustuu Jukan omiin sävellyksiin sekä joihinkin 70-luvun kappaleisiin uudelleen sovitettuna kuten Eleanor Rigby, Honestly, Homburg ym. Street Level -yhtye perustettiin aikanaan muutamaa yhteistä esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama ”Street Level” koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa.
Jukka Gustavson, laulau ja koskettimet
Jan-Olof Strandberg, basso
Thomas Törnroos, rummut

Muita vastaavia tapahtumia