Siirry sisältöön

Jaakko Autio: Rajalla

”Rajalla” on 36-kanavainen ääni-installaatio joka pohtii ihmisen identiteettiä ja kuuluvuutta maailmaan. Näyttelyssä pääsee kuuntelemaan jokaista laulajaa yksilönä tai kuoroa kokonaisuutena. Työ luo näköalaa ja avaa ihmisten välistä empatiaa geopolitiikan pirstomassa maailmassa. Teos on äänitetty keväällä 2022 Viron ja Venäjän rajalla Narvassa, jossa on 96% Venäjänkielinen väestö. Teoksen valmistamiseen osallistui 40 Suomalaista, Virolaista ja Viron Venäläistä laulajaa. 

Kuorot: Narva music school girls choir (EE), Narva Estonian language house Tandem choir (EE), Narva museum folk ensemble “Suprjadki” (EE) ja Nomad Vocals Choir (FI) / Musiikin säveltäjä: Jussi Mattila (Original “Maamme laulu/Mu Isamaa by Fredrik Pacius 1847)

Työskentelyä on tukenut SKR ja TAIKE

Jaakko Autio on Helsingissä asuva äänitaiteilija ja äänisuunnittelija. Autio on kotoisin Ylivieskasta, mutta hän vietti lapsuutensa (4-11) Senegalissa. Senegalissa vietetty aika on jättänyt jälkensä ja on osana Aution tavassa hahmottaa todellisuutta ja luoda taidetta. Teoksissaan Autio tarkastelee ihmisten välistä tilaa, ihmisen suhdetta toiseen sekä esteettistä elämystä äänen keinoin.

Muita vastaavia tapahtumia