
Kokeellisen elektroniikan seura, eli KOELSE on kiertänyt maailman taidekeskuksia, syrjäseutua ja jättömaita jo vuodesta 2002. Yhteisön kantavan voimana on aina toiminut sen rakkaus sähköön, elektroniseen ääneen ja sähköllä toimiviin laitteisiin. Seuran käsissä erilaiset käytöstä poistetut sähkölaitteet ovat saaneet uuden elämän soittimissa, installaatioissa ja työpajoissa.
Tämänkertainen installaatiomme hakee inspiraationsa perusasioista. Se lähtee yksinkertaisista geometrisistä muodoista: kolmioista, neliöistä ja ympyröistä, mutta päätyy monimutkaiseksi rihmastoksi toisiinsa omalakisesti kytkeytyviä laitteita. Lähtökohtana ovat olleet erilaiset muinaiset geometriset rakennelmat, joiden toimintaperiaatteita ja alkuperäistä käyttötarkoitusta voimme vain arvailla.
Olemme valinneet materiaaliksemme elektroniikkaromun. Siinä missä muinaiset ihmiset ovat jättäneet meille megaliittiset raunionsa, me jätämme jälkeemme roskamme. Niitä on paljon, ja suuri osa on valmistettu materiaaleista jotka eivät koskaan palaudu luonnon kiertokulkuun. Teoksemme ei kuitenkaan ole monumentti, se on olemassa vain näyttelyn ajan, jonka jälkeen puramme sen ja rakennamme sen elementeistä taas jotain uutta.
