30.04.2021 15:30

Sipoolainen Kulttuuritalo Lilla Villan tuo Porvooseen Taidetehtaan kauppakujalle yleisölle maksuttoman ja helposti lähestyttävän Teatterinukkenäyttelyn. Lilla Villan tuottaa Porvoon Taidetehtaalle helposti saavutettavaa kulttuurisisältöä piristykseksi koronaepidemian aikana. Näyttely pystytetään kauppakujan ikkunoihin huhtikuun lopussa ja avataan vappupäivänä.

Tervetuloa Taidetehtaan kauppakujalle Teatterinukkenäyttelyyn. Tule katsomaan mistä ikkunasta löytyy Ruma ankanpoikanen, mistä Kultakutri ja kolme karhua? Miksi mörkö hymyilee? -näyttelyn pääroolissa ovat teatterinuket. Teatterinuket ovat upeita taideteoksia, jotka kertovat tuttuja ja tuntemattomia satuja. Taidetehtaan näyteikkuna näyttelyssä ovat esillä sadut ja tarinat: Mörön unisukat, Ruma ankanpoikanen, Kultakutri ja kolme karhua, Lohikäärmeprinsessa, Seitsemän veljestä, Joutsenpoika Jykserge sekä saamelaiset sadut.

Näyttely on auki yötä päivää ja ikkunoihin voi tutustua ulkopuolelta vaikkapa päiväkotiryhmä tai luokka kerrallaan koulupäivän aikana tai koko perhe iltakävelyn aikana. Nämä ovat ikään kuin taideikkunoita, joita on totuttu näkemään vain jouluisin kuten esimerkiksi Stockmannin jouluikkuna. Näyttelyn tarkoitus on myös kannustaa ja innostaa satujen lukemiseen. Osa Taidetehtaan kauppakujalla esillä olevista saduista on mahdollista kuunnella paikan päällä QR-koodin kautta. Kauppakujalla kuultavan äänimaiseman on suunnitellut Petter Korkman.

POSTIA MÖRÖLLE!

Nähtyäsi näyttelyn voit lähettää postia mörölle. Voit piirtää kuvan tai kirjoittaa mikä on sinun lempisatusi tai kerro oma tarinasi. Postin voi lähettää osoitteeseen: Lilla Villan / postia mörölle, Jussaksentie 16, 04130 Sipoo tai tägää piirtämäsi kuva instagrammiin #lillavillan.

Näyttely koostuu eläkkeellä jääneistä teatterinukeista, jotka ovat esiintyneet eri puolella Suomea mm. Teatteri Helmen, Nukketeatteri PikkuKulkurin, Nukketeatteri Ofelian, Teatteri Olgan sekä Nukketeatteri Sampon esityksinä. Pääroolissa ovat teatterinuket. Teatterinuket ovat upeita taideteoksia, jotka kertovat tuttuja ja tuntemattomia satuja. Taidetehtaan näyteikkuna näyttelyssä ovat esillä seuraavat sadut ja tarinat: Mörön unisukat, Ruma ankanpoikanen, Kultakutri ja kolme karhua, Lohikäärmeprinsessa, Seitsemän veljestä, Joutsenpoika Jykserge sekä saamelaiset sadut. Näyttelyssä esillä olevat teatterinuket ovat käsityöläisten upeita taidonnäytteitä. Näyttelyn teatterinuket ovat tehneet Heini Maaranen, Teija Paananen, Anne Lihavainen, Asta Immonen ja Mona-Rita Sanmark.

Satuihin voi tutustua myös ääneen luettuina videoina Lilla Villanin YouTube -kanavalla, näin näyttelyn satujen maailmaan mukaan missä tahansa ja milloin tahansa. Ruotsinkieliset käännökset on tehnyt Sofia Aminoff. Satujen lukijoina toimivat Anne Lihavainen ja Ellu Öhman. Työryhmän mielestä ääneen lukeminen on erittäin tärkeää. Ladattavat satuvideot vievät meidät takaisin aikaan, jolloin Lasse Pöysti luki rauhallisella äänellä satuja PikkuKakkosessa.

Miksi mörkö hymyilee? -näyttely jatkaa Lukutaito ja lukuinto -hanketta kiertuehankkeena vuosina 2021—2022 Joensuuhun ja Hämeenlinnaan.

Info ja liput

30.04.2021 15:30 - 30.05.2021

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Tilaa uutiskirjeemme

Please write no text here
Tapahtumista Kokous- ja tapahtumatiloista
*