Hoppa till innehåll

Öppet konstutrymme för unga i Konstfabriken

Du kan komma till det öppna konstutrymmet i Konstfabrikens Studio för att experimentera med och skapa konst eller inspireras. Borgås öppna konstutrymme är till för alla ungdomar i åldern 15-29 år som är intresserade av att göra konst på egenhand. Verksamheten är avgiftsfri.

Kom och förverkliga dina egna bildkonst- och hantverksprojekt självständigt. Du kan ta med ditt eget konstmaterial och tillbehör eller låna basmaterial som finns i utrymmet. En ungdomsarbetare finns på plats för att hjälpa till och snacka med.
Konsturtymmet är öppet fredagar kl. 16-20. Observera att konstutrymmet inte är öppet under skollov.

Januari 26.1
Februari 9.2, 16.2
Mars 1.3, 8.3, 15.3, 22.3
April 12.4,19.4, 26.4
Maj 17.5, 31.5

Det öppna konstutrymmet för ungdomar är ett gemensamt piltotprojekt mellan Borgå konstskola och ungdoms- och kulturtjänsterna. Bland samarbetspartnerna finns också bland annat bildkonstnärer från Borgå som fungerar som tutorer och som man kan träffa i det öppna konstutrymmet enligt överenskommelse.

Möt konstnärerna
8.3.2024 Sirja Moberg
Sirja Moberg (f.1989, Siilinjärvi) är en bildkonstnär bosatt i Helsingfors. Moberg arbetar med experimentell fotografi, video, installation och biokonst i långsiktiga projekt. Mobergs separatutställning The Underlying pågår i Borgå konsthall 16.2.-24.3.2024. Verken i utställningen är utspridda i ritualliknande formationer i konsthallen. De fotografiska verken och videoverken utforskar den osynliga, mystiska och mångsidiga naturen genom jord, livscykler, växtliv och den djupa tid som döljs i landskapet. Utställningen omfattar även jordkromatografer, pigmentöverföringsplattor samt objekt- och skulpturinstallationer. Utställningen erbjuder perspektiv för att reflektera över förhållandet till naturen genom experimentella fotografiska representationer.

 

Hur hittar jag till Studion?
Närmaste ingång
Studions närmaste ingång är B-trappans dörr på Västra Alexandersgatans sida. Studion finns på högra sidan då du tagit dig upp för trapporna till våning 2.

Tillgänglighetsanpassad ingång
Gå in via dörren vid Butiksgränden (dörren mittemot H&M) och ta hissen till våning 2. Gå fram till bron ovanför foajén och följ den vita salmiakmönstrade golvtejpen till Studion.

Andra liknande evenemang