Hoppa till innehåll
Voice of Finland Avanti-salissa

Avanti-salen

Avanti-salen är Konstfabrikens hjärta och största utrymme och den kan användas på många olika sätt. Salen storlek är 800 m2, 40 m x 15 m

Avanti-salen är Konstfabrikens största utrymme. Salens tegelväggar, gamla fönster och betonggolvet samt de ursprungliga pelarna påminner om salens historia. Salen var tidigare en hall där man byggde ihop traktorer, och fick bli huvuscen för Avanti! Sommarmusik år 1986.

Salens specialitet är att den kan användas på väldigt många olika sätt. Salen kan användas med jämnt golv och inredas enligt evenemangets behov. I utrymmet kan man till och med köra in med bil. I salens främre del kan en del av golvet öppnas till en fördjupning, som passar till exempel för att ordna en intim middag eller en klubb för 150 personer. När man bygger en läktare i bakre delen av salen ryms en publik på 560 personer att sitta på en stigande läktare eller på en konsert.

I anslutning till Avanti-salen finns ett Backstage-utrymme samt omklädningsrum.

Avanti-salens ljusa och festliga foajé välkomnar gästerna redan innan evenemanget börjar och passar också för cocktail-tillställningar eller receptioner. När man ordnar evenemang i Avanti-salen kan man boka foajén som t.ex. utställningsområde.

Yta 750 m2
Hela golv yta 800
Stigande läktare 566
Klassform 210
Middag till bords 350

Tilläggsinformation:
myyntipalvelu@taidetehdas.fi
050 564 8776