Hoppa till innehåll

BORGÅ KONSTHALL

Konstfabriken, 2. våningen

Ti-fre 10-18, lö-sö 11-16 (må stängt).

Borgå Konsthall är en plats, med något intressant att se för var och en. Konsthallen presenterar i huvudsak inhemsk samtidskonst. Utställningsperioden är fyra veckor, och på sommaren två till tre månader.

Galleri Fikka är ett litet galleri i samband med Borgå Konsthall. På galleriet visas utställningar med tyng punkt på media-, installations och tredimensionell konst.

Galleri Hörnan presenterar samtidskonst, med focus på målarkonst. Yrjö A. Jänttis konstsamling presenterar verk från 1950-80-talen. Största delen av de representerade konstnärerna var verksamma under 1900-talets första och andra hälft, men en del av konstärerna är verksamma än idag.
Från Artoteket Konsta i konsthallen kan du köpa eller hyra konstverk av yrkeskonstnärer som är medlemmar i Borgå Konstnärsgille. Utvalet byts ut fyra gånger om året.

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR 2023

Borgå Konsthall
17.11- 30.12. Antti Tolvi

Galleri Fikka
17.11. – 30.12. Marja Saleva

Galleri Hörnan
17.11. – 29.12. Borgå Konstnärsgille

KONSTNÄRSRESIDENS

Konstfabrikens konstnärsresidens besöks årligen av tiotals professionella konstnärer från både Finland och utlandet. Besöken ordnas genom en öppen ansökan och i samarbete med olika organisationer. Verksamheten upprätthålls av stadens kulturtjänster.

Mer information hittar du på Borgå stads hemsidor.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

I konsthallen ordnas också konserer och diskussionstillfällen. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så hänger du med vad som händer: kulttuuri@porvoo.fi

KONSTHALLENS BUTIK

Konsthallens butik är en liten försäljningspunkt för konst och design. Till försäljning finns huvudsakligen arbeten av konstnärer och hantverkare från Borgå och Östnyland.

Ta kontakt: +358 40 730 9273, taidehalli@porvoo.fi, www.porvoo.fi/kultur