Hoppa till innehåll

Konstfabrikens Studio

I Konstfabrikens Studio ordnas det verkstäder och kurser för konst- och musikintresserade i alla åldrar.

Studion hittar du på andra våningen, i samband med B-trappan. Till Studion hör två undervisningsutrymmen, varav det ena är avsett för musik och det andra för bildkonst.

Hur hittar jag till Studion?

Närmaste ingång

Studions närmaste ingång är B-trappans dörr på Västra Alexandersgatan, i närheten av Alexandersbågens korsning. Studion finns på våning två, genast till höger. B-trappan har ingen hiss.

Via huvuddörrarna

Ta dig upp för foajéns trappor till våning två och därifrån vidare till bron som sträcker sig över foajén. Följ de vita klistermärkena på golvet till Studion.

Med hiss

I samband med Butiksgrändens dörr (mittemot H&M) finns det en hiss. Ta hissen till våning två, där du även hittar en tillgänglig toalett. Ta dig vidare till bron som sträcker sig över foajén. Följ de vita klistermärkena på golvet till Studion.

Musikklassen

Musikklassen (ca 100 m2) administreras av Borgånejdens musikinstitut.

Maire Aakko

Biträdande rektor, Borgå och Askola

Konststudion

Konststudion administreras av Borgå stads kulturtjänster. I studion ordnas bland annat Medborgarinstitutets teckning- och målarkurser samt en öppen konstverkstad för unga.

Konststudion kan även hyras för möten och till exempel barnkalas. I studion finns det plats för ungefär 30 personer. I utrymmet finns 14 bord, 25 stolar, en stor skärm, stafflin, kylskåp, frys, ugn, mikrovågsung, vattenkokare och en kaffekokare. All utrustning för servering bör man hämta med sig.

Hyra 1.1.2024 alkaen
21 €/timme
63 €/dag
104 €/veckoslut

I hyran ingår anvädning av utrymmet. Hyresgästen ansvarar själv för material och tillbehör. Långsiktiga hyresavtal förhandlas skilt.

Användning av Studion är gratis för grundläggande konstundervisning.

Veronica Svenskberg

Kulturservicekoordinator