Siirry sisältöön

Elian Mikkola: MILKI WAY

Näyttelyaika: 1.7.-28.8.2022

Milki Way
video / valo / hiekka | 16:9 | stereo

Kaikella on paikkansa ja maassa järjestys. Musta aukko voi hotkaista tämän kaiken pois kerralla. Muuttaa järjestystä. Milki Waylla jämähtänyt aika ja sen energia saa uuden muodon ja radan keskiössä olevalla, on voima muuttaa tulevaisuutta.

Taiteilijan lausunto
Vuoden 2022 alussa läpikävin rintakehän maskulinisaatio-leikkauksen, jonka yhteydessä nännini uudelleenmuokattiin ja liitettiin sitten takaisin rintakehääni. Osana kokemuksen prosessointia työstän tulevan vuoden aikana sarjan nänni-aiheisia ja niistä inspiroituneita teoksia, joista ensimmäinen, Milki Way, nähdään Galleria Fikkassa kesällä 2022. Teoksissa tutkiskelen oman transkehoni fyysistä olemista ja sen sijoittumista universaalimpaan, avaruusajan tilaan. Teossarjan seuraava teos, Niptune, esitetään elokuussa 2022, Kanadassa, osana Nuit Blanche Regina -tapahtumaa.


BIO
Elian Mikkola osittain Kanadan Treaty 4 alueella Reginassa ja osittain Montrealissa asuva suomalainen liikkuvan kuvan parissa työskentelevä taiteilija. Mikkola on alun perin kotoisin Turusta ja vuonna 2015 hän valmistui journalistiikan opinnoista Tampereelta yhteiskuntaopin kandidaatiksi. Elokuvaopintonsa Mikkola teki Kanadassa, Reginan yliopistossa, josta hän valmistui taiteen maisteriksi (MFA) vuonna 2019.
Mikkolan keskittyy työssään analogisen filmin eri muotoihin ja sen yhdistelmiin digitaalisuuden kanssa. Töiden keskeisiä teemoja ovat muisti, tilallisuus, queer-oleminen ja analogisen filmin ekologisuus. Mikkolan töitä on esitetty kansainvälisesti eri puolilla Pohjois-Amerikkaa, Aasiaa ja Eurooppaa. Hänen debyyttielokuvansa ”SAARI” (2016) valittiin osaksi Toronton kansainvälisen elokuvafestivaalin opiskelijaelokuvien Top Ten -ohjelmaa vuonna 2017 ja hänen tuoreimmat kaksi elokuvaansa saivat
ensi-iltansa Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2020 ja Hong Kongin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2021.

Porvoon Taidehalli, 2krs. Taidetehdas
Auki: ti-pe klo 10-18, la-su 10-16 (ma suljettu)
Kesällä auki: 1.7.-31.7. ti-su klo 10-16 (ma suljettu)

Muita vastaavia tapahtumia