Siirry sisältöön

TAIDETEHTAAN TAUSTALLA

Taidetehtaan taustalla operoi monia toimijoita.

TAIDETEHTAAN TAUSTALLA OPEROI MONIA TOIMIJOITA

Taidetehtaan omistavat suomalaisen kulttuurin tukijat Suomen Kulttuurirahasto, Alfred Kordelinin säätiö sekä Emil Aaltosen säätiö. Heidän edustajana toimii ML Real Estate, joka tarjoaa kiinteistö- ja tukipalveluita Taidetehtaalla. Tapahtumatilojen vuokraamisesta huolehtii Porvoon kaupungin omistama Oy Porvoo Event Factory Ab, joka toimii nimellä Taidetehdas.

Porvoon kaupunki on Taidetehtaan suurin vuokralainen, mm. kulttuuripalvelut sijaitsevat alueella. Kultturipalvelut vuokraa taiteilijoiden työhuoneita. Taidetehdas ja koko Porvoonjoen länsirannan kehittäminen on Porvoon kaupungin suurimpia hankkeita.

Porvoon Taidetehtaan säätiö tukee Taidetehtaan kulttuuritoimintaa.

PORVOO EVENT FACTORY OY AB

Taidetehtaan kokous- ja tapahtumatilojen myynnistä ja markkinoinnista vastaa Porvoo Event Factory Oy Ab. Osakeyhtiö toimii nimellä Taidetehdas.

Porvoon kaupunki perusti Porvoo Event Factory Oy Ab:n palvelemaan Taidetehtaan yrityspuolen asiakkaita. Osakeyhtiö vastaa Taidetehtaan markkinoinnista, tapahtumatilojen myynnistä ja operatiivisen toiminnan järjestämisestä. Yhtiö palvelee kokous-, seminaari-, kongressi- ja tapahtumatuotantoasiakkaita sekä kehittää ja tuottaa näihin liittyviä palveluja ja tuotteita yhteistyökumppaneiden kanssa.

Porvoo Event Factory Oy Ab toimii tiiviissä yhteistyössä Porvoon Taidetehtaan Säätiön ja kaikkien Taidetehtaalla toimivien yrityksien kanssa.

PORVOO EVENTFACTORY AB:N HALLITUS

Pertti Elfving Elvilä, puheenjohtaja
Pia Sågbom, varapuheenjohtaja
Petri Hosiaisluoma
Aino Kylätasku
Pasi Siltakorpi

Toimitusjohtaja Anders Lindholm-Ahlefelt

PORVOON TAIDETEHTAAN SÄÄTIÖ

Porvoon Taidetehtaan säätiö toimii taide- ja kulttuurialan kehittäjänä ja tukijana Taidetehtaassa. Säätiö tukee kulttuuritoimintaa ja -tapahtumia, hakee rahoitusta sekä luo ja ylläpitää kulttuurialan kontakti- ja yhteistyöverkostoa. Säätiö toimii yhteistyössä Taidetehtaan muiden toimijoiden kanssa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on kehittää Taidetehtaasta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä taide- ja kulttuurikeskus.

Säätiön perusti vuonna 1999 Porvoon kaupunki ja tekniikan tohtori Ensio Miettinen.

HALLITUS

Markku Välimäki, puheenjohtaja
Felix von Willebrand, varapuheenjohtaja
Leena Häkkinen
Heini Korpelainen
Antti Manninen
Ann Sandelin
Susann Hartman, asiantuntijajäsen

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Markku Välimäki, saatio@taidetehdas.fi tai markkuvalimaki8@gmail.com, puh. 0400 486 212
Asiamies Marika Kettunen, asiamies@taidetehtaansaatio.fi tai marika.kettunen@porvoo.fi, puh. 0400 960076