Siirry sisältöön
Taidetehtaan tanssikoulu

Taidetehtaan tyypit x 10: Hanne Kauppinen

Nainen, joka Taidetehdasta tanssittaa.

Nuorena Hanne Kauppinen kiipesi luvattomasti Taidetehtaalle skeittaamaan. Nykyään hän pyörittää tanssikoulua Taidetehtaalla viidettätoista vuotta.

”Nuorena skeittailimme Taidetehtaan pihalla. Aleksanterinkadun siltaa ei ollut, mutta siinä missä silta nykyään kulkee, oli pieni metsä ja skeittiramppi.

Kävimme myös Taidetehtaalla luvatta. Kiipesimme nykyisen mieheni kanssa rakennuksen yläkertaan ja skeittasimme sisällä.”

Hanne Kauppinen

TANSSIKOULU KESKELLÄ RÄMEIKKÖÄ

”Perustin Taidetehtaan Tanssikoulun vuonna 2007, kun Taidetehdas oli vielä keskellä metsää ja rämeikköä.

Pohjoispuolella yläkerrassa oli yksi karu tanssisali ja suunnilleen siinä, missä on nykyään Cubus, oli Aurinkosali.

Taidetehtaan Tanssikoulu oli mielestäni nimenä toimiva. Se ei kuulosta tietyn tanssilajin ja tietyn kohderyhmän paikalta, vaan sellaiselta, jossa kuka vain vauvasta vaariin voi tanssia eri lajeja.

Kun talo vuonna 2012 remontoitiin, saimme suihkut, mitä meillä ei aikaisemmin ollut. Tästä tuli paikka, jossa pienten lasten vanhemmatkin voivat viettää aikaa samalla, kun jälkipolvi on tanssikoulussa.”

TAKANA VAIHERIKKAITA VUOSIA JA VESIVAHINKOJA

”Taidetehdas on meidän kotimme. Tänne olemme asettuneet.

Vuosi vuodelta tuntien määrä ja oppilasmäärät ovat kasvaneet. Ensimmäisenä vuonna meillä kävi 350 ja parhaimpina vuosina yli 1000 harrastajaa. Olemme vaikuttaneet valtavasti porvoolaisiin perheisiin.

Osa oppilaistamme on lähtenyt ammattitaiteilijoiksi ja osa käynyt opiskelemassa maailmalla ja palannut takaisin opettajaksi Taidetehtaan Tanssikouluun.”

Hanne Kauppinen

”Olemme viettäneet täällä vaiherikkaita vuosia. Käyneet läpi vaikka ja mitä! Kuten muutamat vesivahingot, remontit ja muutot.

Ikimuistoisimpia ovat näytöksemme, jotka ovat iso vuotuinen ponnistus, ja ne hetket, kun kulisseissa jännitetään yhdessä. Kun joku oppilas ei uskalla lavalle, mutta voittaakin pelkonsa ja tanssii lavalla ihan voittajana ja hehkuu.”

TAIDETEHTAALLE ROHKEITA KOKEILUJA

”Tanssitaiteen maisterina ja koko elämäni tanssineena haluaisin tuoda Taidetehtaalle entistä voimakkaammin tanssitaidetta ja eri taiteiden välistä yhteistyötä. Nytkin minulla on monia kehitysideoita, joita haluaisin toteuttaa.

Uutta ei synny, jos sille ei ole otollista maaperää. Toivon siis Taidetehtaan tuleville vuosille rohkeutta kokeilla!”