Siirry sisältöön
Sinne Porvoo

Taidetehtaan tyypit x 10: Kai Kallio

Mies joka toi 5 tähteä Porvooseen.

Ravintoloitsija Kai Kallio uskoo Taidetehtaan tulevaisuuteen ja haluaa nostaa entisestään Taidetehtaan profiilia.

”Olen paljasjalkainen porvoolainen ja kolunnut näitä rantoja pienestä pitäen.

Vuosikymmenten aikana Länsiranta on kehittynyt valtavasti ja Taidetehdas on ollut tämän kehityksen veturi. Aikoinaan varsin vaatimattomalta näyttänyt alue on muodostumassa Porvoon kaupungistumisen keskukseksi, niin liike-elämän kuin kulttuurin suhteen.

Bistro Sinne avattiin vuonna 2012 Taidetehtaalle. Olemme siis olleet täällä Taidetehtaan alkumetreiltä lähtien. Kun Taidetehtaalle haettiin ravintoloitsijaa, koin olevani valmiina yrittäjäksi, ja tällä tiellä olen edelleen.

Sinnen ideana oli tarjoilla aitoa, puhdasta ja huolella valmistettua pohjoismaista ruokaa lähituottajien raaka-aineista.

Onnemme oli, että heinäkuussa 2012 Helsingin Sanomien ruokatoimittaja antoi Sinnelle ensimmäisenä ravintolana täydet 5 tähteä. Sinnen vetovoimaisuus lähti vyörymään ja alkoi muodostua brändi, joka on kantanut tähän asti.”

Kai Kallio

SINNE LISÄÄ TAIDETEHTAAN TUNNETTUUTTA

”Taidetehtaalla järjestettävät tapahtumat ja konsertit ovat oleellinen osa toimintaamme. Jokainen Taidetehtaan asiakas on myös potentiaalinen meidän asiakkaamme. Näin ollen synergiaetujen etsiminen kaikkien Taidetehtaan toimijoiden kesken on ollut avainasemassa alueen kehittämisessä. Omalla tekemisellämme olemme toki myös lisänneet Taidetehtaan tunnettuutta alusta pitäen.

Vuoden 2021 helmikuussa avasimme lounasravintola Fabrikenin, joka vastaa myös Taidetehtaan kokous- ja väliaikatarjoiluista. Ravintola Fabrikenissa järjestetään myös yksityisjuhlia, kuten hääjuhlia ja erilaisia yritystilaisuuksia.

Näen vahvuutena, että pystymme tarjoamaan erilaisia ravintolapalveluita eri asiakasryhmille. Kun kokonaisuus on keskitetty yhden toimijan käsiin, voimme kehittää Taidetehtaan ravintolapalveluja entistä paremmin.”

Kai Kallio

10-VUOTISSYNTYMÄPÄIVÄ ON UUDISTUMISEN PAIKKA

”Nyt kun 10 vuotta tulee täyteen, on meillä uudistumisen paikka. Kirkastamme liikeideaa; miten pysymme elinvoimaisena myös seuraavat kymmenen vuotta.

Pohdimme myös, miten voisimme entistä paremmin hyödyntää Taidetehtaan sijaintia ja Länsirannan kehittymistä, mikä on ottanut suuria harppauksia.

Toivottavasti Länsirannan liikekeskus ja hotellihanke purjehtii vahvaan myötätuuleen, jotta Länsirannan vetovoimaisuus lisääntyy entisestään.

Vaatii yhteistä ponnistusta, että saamme hyödynnettyä Taidetehtaan potentiaalia vieläkin paremmin.

Uskoisin, että porvoolaisten tahtotilassa on saada jatkossa entistä valovoimaisempia esityksiä ja konsertteja, parempia ravintolapalveluja sekä kokea kaikkia kulttuurin eri muotoja.”