Siirry sisältöön
Aleksanteriaukio

Taidetehtaan tyypit x 10: Thomas Weissman

Kulttuurituottaja Thomas Weissman haluaa tuoda Taidetehtaalle kokeiluja, yllätyksellisyyttä, taidelajien kohtaamisia ja uutta yleisöä.

”-Koen että kulttuurituottajana minulla on vastuullinen tehtävä: turvata se, että porvoolaiset saavat nauttia laadukkaasta ja monipuolisesta ohjelmasta Taidetehtaalla.

Haluan tuoda Taidetehtaalle eri tyylilajeja, jokaiselle jotakin. Yritän lukea yleisöä ja Suomen ja pohjoismaiden trendejä ja tarjota yleisölle jotain tuttua vanhaa ja uutta yllätyksellistä.”

Kulttuurituottaja Thomas Weissman
Thomas Weissman

TAIDETEHDAS KÄÄNNEKOHDASSA

”Koin, että olimme oikeilla raiteilla, kun meillä oli edessämme sairaan hyvä ohjelmisto vuonna 2020. Ohjelmistossa oli kulttuuritarjontaa, joka houkutteli Taidetehtaalle uutta yleisöä.

Ohjelmistossa ei ollut vain viihdettä ja pop-musiikkia, vaan myös niitä laitoja.

Yksi käännekohdista oli se, kun 22-Pistepirkko esiintyi Tehdassalissa.

Kun kaksi vuoden 2020 tapahtumaa oli järjestetty, poikkeusolot astuivat voimaan.

Siksi näen Taidetehtaan tulevaisuuden tosi hyvänä. Kun koronan rajatut puitteet ovat mennyttä, uskon, että Taidetehtaalla jatkuu sama pöhinä.”

TAIDE-ELÄMYKSIÄ YMPÄRI TAIDETEHDASTA

”Ennen kuin tulin Taidetehtaalle, työskentelin kulttuurialalla Helsingissä 10 vuotta. Tein töitä eri teatteriryhmien kanssa ja olin muun muassa mukana järjestämässä Helsingin juhlaviikkoja ja Faces Etnofestival -tapahtumaa.

Taidetehtaalla pääsen eri tavalla vaikuttamaan kulttuuritarjontaan. Tosi kivaahan tämä on ollut!

Musiikkiopiston kanssa järjestettävä Soiva Taidehalli -tapahtuma synnyttää jotain uutta, kun Taidehallin teokset ja musiikki kohtaavat toisensa.

On ollut myös kunnia olla antamassa lapsille heidän ensimmäisiä kulttuurielämyksiään. Maailman tärkeimmälle yleisölle -teatteriesitykset ovat tarjonneet kokeellisempaa teatteria lapsille, ja olemme saaneet lastentarhanopettajilta paljon positiivista palautetta.

Tavoitteeni on, että saisimme lisää meininkiä niin Taidetehtaan saleihin kuin muihinkin tiloihin. Ripottelisimme taide-elämyksiä ympäri taloa.”