Siirry sisältöön
Villinä Café & Bar

Taidetehtaan tyypit x 10: Saara Heikari

Saara paistaa luksuspizzoja Taidetehtaalla.

Restonomiksi opiskeleva Saara Heikari toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja ryhtyi kahvila-ravintolan yrittäjäksi Taidetehtaalla.

”Oman kahvilan pitäminen oli kauan kaukaisena haaveenani. Kun tilaisuus avautui, lähdin saman tien.

Villinä Café ja Bar avattiin syyskuussa 2020, koronakesän jälkeen. Siihen aikaan uskoimme, että korona oli siinä. Puhuttiin kyllä toisesta aallosta, mutta emme ajatelleet, että siitä tulisi niin iso juttu.

Marraskuussa tapahtumat loppuivat ja talo hiljeni täysin. Pyöritämme kahvilaa yhtiökumppanini Aku Ahosen kanssa muiden päivätöittemme ohessa iltaisin tapahtumien yhteydessä.

Tarjoilemme luksustyylisiä italialaisia scrocchiarella-pizzoja ja virvokkeita. Ensimmäisenä talvena päätuotteenamme olivat vegaaniset kasviskeitot, joita teimme myös K-market Marskiin ja Matin kioski 2.0:aan. Kesällä kahvilamme muuttui vohvelibaariksi.

Ruoissamme pilkahtelee toisinaan höysteenä ja mausteena ripaus villiyrttejä, siitä kahvila sai nimensäkin.”

Saara Heikari

TAIDETEHTAALLA ON HYVÄ YHTEISHENKI

”Kahvilallamme on ihanat ja hyvät tilat. Tykkään Taidetehtaan tunnelmasta, jossa yhdistyy paloja vanhasta tehtaasta ja toimivat fasiliteetit.

Täällä on hyvä yhteishenki eri toimijoiden kesken ja avoin kiva ilmapiiri. Ei mitään kyräilyä.”

Saara Heikari

”Kahvilamme tekee ajoittain yhteistyötä BioRexin kanssa ja kuulumme myös Porvoon Länsirannan yrittäjäyhdistys ry:een. Saamme sieltä tukea tähän toimintaan.”

MINIMETSÄ JA VALOTAIDETEOKSET TUOVAT PIRISTYSTÄ

”Olisi kiva nähdä tapahtumien heräävän taas henkiin oikein kunnolla. Se tulee tapahtumaan pian, mutta Taidetehdas kaipaa jotain muutakin.

En ole visionääri. En tiedä, mitä sen pitäisi olla, mutta esimerkiksi talven valotaideteokset ja kesällä rakennettu minimetsä toivat Taidetehtaalle piristystä.

Toiset pitävät Taidetehtaan sijaintia syrjäisenä. Asuin ennen Espoossa ja Helsingissä, ja siellä välimatkat olivat aina pidempiä. Täällä pyöräilen Tarmolasta Taidetehtaalle hetkessä. Kai kyse on kaupungin mittakaavasta, ja siitä, miten välimatkat suhteutetaan kaupungin kokoon.

Länsiranta on ollut pitkään ryteikköä, eikä Taidetehtaalle ole ollut mukavaa reittiä. Kun sellainen syntyy, uskon, että ihmiset alkavat löytää tiensä Taidetehtaalle ja alue kehittyy.”