Siirry sisältöön

AVANTIN 39. SUVISOITTO – SÄVELLYSPAJA

  • 30.06.2024
  • 13:00 - 14:00
  • Tehdassali
  • 6,60-22,60€
Liput

Avantin 39. Suvisoitto järjestetään Porvoossa 27.-30.6.2024. Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek.


Tšekkiläinen Adámek (s.1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa maailman eri musiikkikulttuureihin kuuluu hänen orkesteri-, kamari-, laulu- ja elektroakustisissa teoksissaan, joita hän on säveltänyt useille arvostetuille yhtyeille, orkestereille ja nykymusiikin festivaaleille Euroopassa.


Adámekin sävellystyön yhteydessä valmistuu myös uusia soittimia, joista tunnetuin esimerkki on Carol Jimenezin kanssa luotu Airmachine, eli eräänlainen ilmakone tai soitin.


Suvisoiton yhteydessä järjestetään jälleen perinteisesti kansainvälinen mestarikurssi säveltäjille. Sävellyspajan loppukonsertissa kuullaan mestarikurssille osallistuvien säveltäjien uusia teoksia puhallin- ja jousikvintetille.

Mestarikurssille osallistuvat säveltäjät ovat:
Wajdi Samir Abou Diab
Nikolas Agrafiotis
Daniele Di Virgilio
Jeremy Esquer
Yingting Liu
Edwin H. Ng
Otto Nuoranne
Katie Hoi-ching Tang
Zihan Wu


Konsertin kesto n. tunti, ei väliaikaa

Muita vastaavia tapahtumia