Siirry sisältöön

Micke Björklöf & Blue Strip + Ben Granfelt Band

  • 14.09.2024
  • 19:00 - 21:30
  • Taidetehdas
  • 28,50 / 25 €
  • K-18
Osta liput

Syyskuun 14. päivänä vietetään Taidetehtaan Tehdassalissa bluesrockin ja kitararockin iltaa. Klubikeikalla nähdään kaksi ulkomailla ahkerasti keikkailevaa suomalaista huippubändiä.

LA 14.9.2024 klo 19 Micke Björklöf & Blue Strip ”Colors Of Jealousy” 30v. juhlakiertue + Ben Granfelt Band
Liput 28,50 / 25 € lippu.fi
Paikka: Tehdassali
K-18 (Salitarjoilu Ravintola Fabriken)

Palkittu Micke Björklöf & Blue Strip on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista blues/bluesrock yhtyeistä. Björklöf on kokoonpanoineen esiintynyt lähes 20:ssä maassa. Tinkimätön oman polkunsa kulkija on vuosien mittaan raivannut tietää kohti alan kansainvälistä kärkeä.

Bändi on keikkaillut Suomen lisäksi ahkerasti myös ulkomailla, yhtye on esiintynyt Keski-Euroopan keikkalavojen lisäksi mm. maailman pohjoisimmalla blues-festivaalilla Huippuvuorilla sekä Japanissa. Kolme edellistä studioalbumia on tehty yhteistyössä kansainvälisten tuottajien kanssa. Äänityssessioita on ollut Lontoossa, New Orleansissa ja Walesissa, legendaarisella Rockfield studiolla. 2015 ilmestyneen viimeisimmän, Ain’t Bad Yet studioalbumin tuotti Grammy-palkittu John Porter, joka on työskennellyt yhdessä mm.Buddy Guyn, B.B.Kingin, Taj Mahalin, Keb Mon ja Santanan kanssa. Bändin 2018 julkaistu, saksassa taltioitu livealbumi ”Twentyfive Live At Blues Baltica” oli todellinen arvostelumenestys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Micke Björklöf & Blue Strip on palkittu Finnish Blues Awards gaalassa kahdesti, vuoden yhtyeenä ja parhaan kappaleen tekijänä. Radio Suomen Bluesministeri-ohjelman vuosiäänestyksen ”Vuoden paras blues-levy” tittelin yhtye on voittanut useamman kerran.

Micke Björklöf & Blue Strip
Micke Björklöf: laulu, huuliharppu, kitara
Lefty Leppänen: sähkö- ja resonaattori kitara, taustalaulu
Teemu Vuorela: rummut
Seppo Nuolikoski: basso, taustalaulu
Timo Roiko-Jokela: perkussiot, malletkat

Ben Granfelt on suomalainen kitaristi ja säveltäjä. Hänet tunnetaan muun muassa yhtyeistä Los Bastardos Finlandeses, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Drink Floyd, Wishbone Ash, Gringos Locos, ja omasta kokoonpanostaan Ben Granfelt Band. Ben Granfelt täytti viime vuonna 60 ja julkaisi 20nen solo jukaisunsa “Gratitude”, joka on kunnian osoitus Gary Moorelle, Jeff Beckille ja Robin Trowerille. Taidetehtaan keikan jälkeen Ben ja bändi aloittaa 2 viikon Saksan kiertueen.

Ben Granfelt Band
Ben Granfelt kitara laulu
Masa Maijanen basso laulu
Jari Salminen rummut laulu

Colors Of Jealousy” albumi on ollut todellinen arvostelu menestys ja kerännyt radiosoittoa maail-manlaajuisesti. Albumi nousi Brittein saarilla IBBA Radiolistan sijalle 1. heinäkuussa ja hätyytteli kärkisijoja myös Yhdysvalloissa Roots Music Report listalla sekä Australiassa ABARAC listalla. Musiikillisesti bändi on pyrkinyt aina mielenkiintoiseen ja monipuoliseen ilmaisuun, ottaen vaikutteita genre rajoista välittämättä bluesin pysyessä kuitenkin aina johtotähtenä. Energisenä livebändinä tunnettu Micke Björklöf & Blue Strip vie kuulijansa mielenkiintoiselle musiikilliselle matkalle josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Läsnä ovat niin New Orleansin kuumat rytmit kuin syvän Mis-sissippi deltan blues. Levy levyltä bändi on pyrkinyt uusiutumaan musiikillisesti ja luomaan nahkan-sa tavalla tai toisella.

Järjestäjä: Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä Porvoon seudun musiikkiopiston kanssa

Muita vastaavia tapahtumia