Siirry sisältöön
huuda hyvää -

Huuda hyvää – seurakunnat ja Porvoon kaupunki järjestävät hyväntekeväisyyshuutokaupan Taidetehtaalla 

Lauantaina 20. huhtikuuta on mahdollista huutaa vanha kirkonpenkki tai ostaa pulpetti porvoolaisesta koulusta kirpputorihintaan. Kaupunki ja seurakunnat tekevät ympäristöteon ja laittavat kiertoon ylimääräisiä huonekaluja huutokaupassa Taidetehtaalla. Rahoilla tuetaan Ukrainan sodassa uhreiksi joutuneita lapsia. 

Kun sekä seurakunnat että kaupunki vähentävät kiinteistöjensä määrää, huonekaluille ei enää löydy paikkaa. Nyt halutaan edistää kiertotaloutta ja antaa vanhoille huonekaluille mahdollisuus uuteen elämään. 

– Varastomme ovat täynnä vanhoja huonekaluja, jotka ovat peräisin kiinteistöistä, joita emme enää käytä. Olemme pohtineet, miten voisimme päästä niistä eroon hyvällä tavalla. Ajattelimme, että kaupungilla voisi olla samoja haasteita, joten otimme yhteyttä löytääksemme ratkaisun yhdessä, kertoo Krista Eloneva, Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö. 

Huutokauppa ja kirpputori lauantaina 20.4. Taidetehtaalla 

Siksi seurakunnat yhdessä kaupungin kanssa järjestävät sekä huutokaupan että kirpputorin. Tapahtuma pidetään Taidetehtaalla Porvoossa lauantaina 20.4. klo 12–18. 

– Meillä on joitakin designhuonekaluja, kuten Alvar Aallon pöytiä ja tuoleja huudettavana, muutamia taideteoksia, Biedermeier-sohvaryhmä ja paljon muuta. Ainutlaatuista ovat myös kirkonpenkit, jotka ovat olleet käytössä Porvoon tuomiokirkossa. Tällaisia tuotteita ei usein näe, joten kannattaa tulla kauempaakin, kertoo Mika Sirén huutokauppakamari Helanderista, joka toimii meklarina huutokaupassa. 

Huutokaupattavat kirkonpenkit on poistettu käytöstä, kun kirkonpenkkejä on historian saatossa uusittu. Esineisiin voi tutustua paikan päällä Taidetehtaalla klo 12–14 samana päivänä, kun huutokauppa pidetään. 

Huutokauppa järjestetään Taidetehtaan Avanti-salissa. Samaan aikaan kun huutokauppa on käynnissä, myydään huonekaluja sekä joitakin leluja ja pienempiä esineitä, jotka ovat peräisin kaupungin kouluista ja seurakuntien tiloista kirpputorihinnoin Taidetehtaan lämpiössä. Kirpputorin myynti alkaa klo 12.00. 

– Pidämme perinteisen vasarahintahuutokaupan. Se tarkoittaa, että esineisiin voi tutustua etukäteen, huutaa ne itselleen ja sitten viedä kotiin. Vaihto- tai peruutusoikeutta ei ole. Ota siis mukaan peräkärry tai järjestä kuljetus muulla tavoin ostoksillesi. Viimeistään klo 20.00 mennessä kaikki tavarat on noudettava, lisää Sirén. 

Mahdollisuus huutaa ja samalla tehdä hyvää – rahat menevät Ukrainaan 

– Tämä on todella mukava tapahtuma järjestää. Ajatuksena on luoda feelgood-tapahtuma, jossa voi viihtyä koko päivän. Kirppiksen ja huutokaupan lisäksi paikalla on muusikkoja Porvoon musiikkiopistosta viihdyttämässä kävijöitä, sanoo Katarina Broas, tapahtumapäällikkö Porvoon kaupungilta. 

Myös Taidetehtaan ravintola Fabriken pitää ovensa avoinna vierailijoille. 

– Lisäksi tuntuu erityisen hyvältä, että kaikki huutokaupasta ja kirpputorilta tulevat rahat menevät tukemaan Ukrainan sodan uhreja. Näin nämä esineet, jotka ovat palvelleet porvoolaisia vuosikymmenien ajan, voivat edelleen tuoda iloa ja toivoa eteenpäin. Sekä sille, joka ostaa esineen, mutta myös niille, jotka ovat joutuneet sodan uhreiksi, sanoo Broas. 

Apua Ukrainan sodassa uhreiksi joutuneita lapsille kanavoidaan Unicefin ja Kotimaanavun kautta.